Ekonomika un finanses

Plāno pilnveidot kooperatīvu atbilstības izvērtēšanu

Ilze Vabole, AgroPols
17.07.2014

Zemkopības ministrija sagatavojusi jaunu Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu par lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību un mežsaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību atbilstības izvērtēšanu, informēja ZM 
sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Tos ceturtdien, 17. jūlijā, izsludināja Valsts sekretāru sanāksmē. Noteikumu projekta mērķis ir pilnveidot lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību un mežsaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību atbilstības izvērtēšanas kritērijus un atbilstības izvērtēšanas un piešķiršanas kārtību.

Noteikumu projekts paredz lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību un mežsaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību atbilstības izvērtēšanas kritērijus un kārtību, kurā lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība un mežsaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība piesakās atbilstības statusa iegūšanai, un Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) pienākumus izvērtēšanas procesā.

Noteikumu projekts ir papildināts, precīzi nosakot, kādi darījumi ir ieskaitāmi lauksaimniecības preču un pakalpojumu vai mežsaimniecības preču un pakalpojumu kopējā apgrozījumā, kā arī to, kādi pakalpojumi ir uzskatāmi par lauksaimniecības un mežsaimniecības pakalpojumiem.

Viktorija Kalniņa informē, ka jaunajā plānošanas periodā Lauku attīstības programmas 2014-2020 ietvaros atbilstīgām lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām ir paredzēti vairāki atbalsta instrumenti: jaunās lauksaimniecības un mežsaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības, kuras būs ieguvušas atbilstības statusu, varēs pretendēt uz atbalstu pasākuma „Ražotāju grupu un organizāciju izveide” ietvaros. Atbilstīgās lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības varēs pieteikties uz atbalstu arī tādās programmās kā „Investīcijas materiālajos aktīvos” un „Zināšanu pārneses un informācijas pasākums”. Savukārt atbilstīgās mežsaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības varēs pretendēt uz atbalstu „Zināšanu pārneses un informācijas pasākums”, „Natura 2000 maksājumi”, „Ieguldījumi mežu attīstībā un mežu dzīvotspējas pilnveidošanā” ietvaros.

Jaunie noteikumi aizstās pašlaik spēkā esošos MK 2013. gada 29. janvāra noteikumus Nr. 73 „Noteikumi par lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību un mežsaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību atbilstības izvērtēšanu”. Plašāka informācija par MK noteikumu projektu „Noteikumi par lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību un mežsaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību atbilstības izvērtēšanu” pieejama MK mājaslapā. Jaunie noteikumi vēl tiks skatīti valdībā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana