Ekonomika un finanses

Paredz paplašināt sabiedrības iesaisti dzīvnieku aizsardzības un labturības politikas veidošanā

Ilze Vabole, AgroPols
21.08.2014

Zemkopības ministrija (ZM) sagatavojusi jaunu Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu, kas paredz mainīt šobrīd esošās Dzīvnieku aizsardzības ētikas padomes nosaukumu, precizējot sabiedrības līdzdalības mehānismus dzīvnieku aizsardzības jautājumu risināšanā, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. To ceturtdien, 21. augustā, izsludināja Valsts sekretāru sanāksmē. Turpmāk padomes nosaukums būs Dzīvnieku aizsardzības un labturības konsultatīvā padome.

Plānots arī būtiski paplašināt sabiedrības līdzdalību dzīvnieku aizsardzības un labturības politikas veidošanā, jo padomes sastāvā tiks iekļauti ne tikai biedrību pārstāvji, kas darbojas dzīvnieku aizsardzības jomā, bet arī biedrību pārstāji, kas apvieno lauksaimniecības dzīvnieku audzētājus.

Dzīvnieku aizsardzības un labturības konsultatīvā padome ir konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir veicināt sabiedrības līdzdalību dzīvnieku aizsardzības un labturības politikas izstrādē un īstenošanā. Plānots, ka Dzīvnieku aizsardzības un labturības konsultatīvo padomi vadīs zemkopības ministrs.

Plašāka informācija par MK noteikumu projektu "Dzīvnieku aizsardzības un labturības konsultatīvas padomes nolikums"pieejama MK mājaslapā: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40331566. Noteikumu projekts vēl tiks skatīts valdībā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana