Ekonomika un finanses

Sagatavotas Prasības informācijas sniegšanai par nefasētu pārtiku

Ilze Vabole, AgroPols
27.11.2014

Valsts sekretāru sanāksmē ceturtdien, 27. novembrī, izsludināts noteikumu projekts, kas pēc apstiprināšanas valdībā noteiks, kādai informācijai jābūt norādītai, pārdodot nefasētu pārtiku, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte. Noteikumi skars tirgotājus, kuri gala patērētājam vai sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumā pārdod pārtiku bez iepakojuma vai ko tirdzniecības vietā iepako pēc patērētāja lūguma, vai ko piegādā tiešajai pārdošanai. Noteikumu projektā noteiktās prasības neattieksies uz pārtiku, ko tirdzniecības vietā patērētājs pats ievieto jebkura veida iepakojumā vai iesaiņojumā.

Noteikumu projekts paredz un nosaka, kādā veidā (rakstiski vai mutiski) nefasētajam pārtikas produktam norādāms produkta nosaukums, minimālais derīguma termiņš, neto daudzums, informācija par vielām vai produktiem, kas izraisa alerģiju vai nepanesību, faktiskais alkohola saturs tilpumprocentos, enerģētiskā vērtība un tauku, piesātināto taukskābju, ogļhidrātu, cukuru, olbaltumvielu, sāls un citu produkta sastāvdaļu daudzums.

Projekts noteic, ka informācija mutiski par produkta sastāvu, par vielām vai produktiem, kas izraisa alerģiju vai nepanesību, ir sniedzama nekavējoties un bez papildu samaksas.

Noteikumu projekts "Prasības informācijas sniegšanai par nefasētu pārtiku" stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas valdībā un publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Papildu informācija par noteikumu projektu - MK mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana