Ekonomika un finanses

2015. gadā paredzētais valsts atbalsta apmērs meža nozares attīstībai - 237 927 eiro

Ilze Vabole, AgroPols
12.02.2015

Zemkopības ministrija (ZM)  sagatavojusi noteikumu projektu, kas nosaka valsts atbalsta apmēru un tā piešķiršanas kārtību meža nozares attīstībai, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Lai veicinātu nozares ilgtspējīgu attīstību un konkurētspēju, 2015. gadā kopējais atbalsta apmērs meža nozares attīstībai būs 237 927 eiro.

Valsts atbalsts meža nozares attīstībai paredz atbalstīt sabiedrības informēšanas un izglītošanas programmu un projektu īstenošanu, tostarp skolu jaunatnes izglītošanas pasākuma "Konkurss "Mūsu mazais pārgājiens"" un "Meža dienas 2015" nodrošināšanu. Plānots arī turpmāk nodrošināt izstādi "Iepazīsties - Koks!", kuras mērķis ir pārskatāmi attēlot Latvijas meža nozari, izceļot katra posma - meža audzēšanas, aizsardzības, izstrādes, koksnes pārstrādes - sasniegumus. Tāpat atbalsts paredzēts meža nozares gada balvas "Zelta čiekurs" balvu izgatavošanai un cietiem meža nozares attīstības projektiem.

Noteikumus projekts paredz arī atbalstīt zinātniskās izpētes projektus, tostarp nacionālo meža monitoringa veikšanu un bioloģiskās daudzveidības monitoringa metodikas zinātniskā pamatojuma izstrādi. Minētie izpētes projekti dos ieguldījumu Valdības deklarācijas izpildē un Meža un saistīto nozaru attīstības pamatnostādņu īstenošanā, kā arī radīs iespēju meža nozares politikas veidotājiem un interešu grupām pieņemt lēmumus par turpmāko meža un saistīto nozaru attīstību.

Plašāka informācija par Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu "Valsts atbalsta piešķiršanas kārtība meža nozares attīstībai 2015. gadā", ko ceturtdien, 12.februārī, izsludināja Valsts sekretāru sanāksmē, pieejama MK mājaslapā: http://tap.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40347973. Noteikumu projekts vēl tiks skatīts valdībā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana