Ekonomika un finanses

Ar jaunajiem Dzīvnieku liemeņu klasifikācijas noteikumiem plāno samazināt administratīvo slogu kautuvēm

Ilze Vabole, AgroPols
27.03.2015

Zemkopības ministrija (ZM) sagatavojusi jaunu Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Dzīvnieku liemeņu klasifikācijas noteikumi”, kas aizstās šobrīd spēkā esošos MK 2009. gada 13. oktobra noteikumus Nr. 1171 „Noteikumi par dzīvnieku liemeņu apstrādes kvalitāti, klasifikāciju un marķēšanu, kā arī kārtību, kādā tiek novērtēta dzīvnieku liemeņu atbilstība apstrādes kvalitātes un klasifikācijas prasībām un tiek vākta un apkopota informācija par dzīvnieku liemeņu cenām”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. To ceturtdien, 26. martā, izsludināja Valsts sekretāru sanāksmē.

Jaunais noteikumu projekts paredz samazināt administratīvo slogu attiecībā uz ziņojamās informācijas apjomu Lauksaimniecības datu centram (LDC) par cūku liemeņiem. Tāpat tiek atvieglota prasība izsekojamības informācijas nodrošināšanai uzraugošajai institūcijai par nokautajiem dzīvniekiem.

Noteikumi paredz arī atvieglot prasību par transporta izmaksu ziņošanu, pagarinot ziņošanas termiņu. Šobrīd ir noteikta prasība kautuvēm katru gadu līdz 15. martam paziņot transporta izmaksas par iepriekšējo gadu. Tā kā uzņēmumiem līdz 31. martam ir jāsagatavo un Valsts ieņēmumu dienestā jāiesniedz gada pārskati, kurā arī tiek apkopotas transporta izmaksas par iepriekšējo gadu, jaunie noteikumi paredz, ka transporta izmaksas LDC varēs iesniegt līdz 30. aprīlim.

Noteikumu projekts izstrādāts saskaņā ar grozījumiem Pārtikas aprites uzraudzības likumā. Plašāka informācija par MK noteikumu projektu „Dzīvnieku liemeņu klasifikācijas noteikumi”  pieejama MK mājaslapā. Noteikumu projekts vēl tiks skatīts valdībā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana