Ekonomika un finanses

Meža nozares attīstībai 2016. gadā plāno 231 tūkst. eiro lielu atbalstu

Ilze Vabole, AgroPols
28.01.2016

Zemkopības ministrija (ZM) sagatavojusi noteikumu projektu, kas nosaka valsts atbalsta apmēru un tā piešķiršanas kārtību meža nozares attīstībai, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. To ceturtdien, 28. janvārī, izsludināja Valsts sekretāru sanāksmē. Lai veicinātu nozares ilgtspējīgu attīstību un konkurētspēju, 2016. gadā kopējais atbalsta apmērs meža nozares attīstībai būs 230 789 eiro.

Valsts atbalsts meža nozares attīstībai paredz atbalstīt sabiedrības informēšanas un izglītošanas programmu un projektu īstenošanu, tostarp skolu jaunatnes izglītošanas pasākuma "Konkurss "Mūsu mazais pārgājiens"" un "Meža dienas 2016" nodrošināšanu. Plānots arī turpmāk nodrošināt izstādi "Iepazīsties - Koks!", kuras mērķis ir pārskatāmi attēlot Latvijas meža nozari, izceļot katra posma - meža audzēšanas, aizsardzības, izstrādes, koksnes pārstrādes - sasniegumus. Tāpat atbalsts paredzēts meža nozares gada balvas "Zelta čiekurs" balvu izgatavošanai un citiem meža nozares attīstības projektiem.

Noteikumu projekts paredz arī atbalstīt zinātniskās izpētes projektus. Šogad finansējums plānots nacionālā meža monitoringa aktivitātei "Meža kaitēkļu un slimību monitorings" un privāto mežu apsaimniekošanas, meža īpašumu konsolidācijas un kooperācijas procesa monitoringam. Izpētes projekti dos ieguldījumu Meža un saistīto nozaru attīstības pamatnostādņu īstenošanā un radīs iespēju meža nozares politikas veidotājiem un interešu grupām pieņemt lēmumus par turpmāko meža un saistīto nozaru attīstību.

Plānots, ka valsts atbalsts meža nozares attīstībai veicinās meža nozares atpazīstamību un pieejamo resursu un produktu kvalitatīvas un efektīvas izmantošanas iespējas.

Plašāka informācija par Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu "Valsts atbalsta piešķiršanas kārtība meža nozares attīstībai" pieejama MK interneta vietnē. Noteikumu projekts vēl tiks skatīts valdībā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana