Briseles koridoros lemj par mums

Zemkopības ministrija: Par zvejniecības ilgtspējības nodrošināšanu Baltijas jūrā

Latvijas Vēstnesis (LV)
07.10.2009

1.oktobrī Stokholmā, Zviedrijā, Baltijas jūras valstu nozares ministri un Eiropas Savienības (ES) jūrlietu un zivsaimniecības komisārs Džo Borgs parakstīja kopīgu deklarāciju par zvejniecības pārvaldību Baltijas jūrā. No Latvijas puses ar zemkopības ministra Jāņa Dūklava deleģējumu deklarāciju parakstīja Zemkopības ministrijas (ZM) Zivsaimniecības departamenta direktors Normunds Riekstiņš.


(Fragments) 1.oktobrī Stokholmā, Zviedrijā, Baltijas jūras valstu nozares ministri un Eiropas Savienības (ES) jūrlietu un zivsaimniecības komisārs Džo Borgs parakstīja kopīgu deklarāciju par zvejniecības pārvaldību Baltijas jūrā. No Latvijas puses ar zemkopības ministra Jāņa Dūklava deleģējumu deklarāciju parakstīja Zemkopības ministrijas (ZM) Zivsaimniecības departamenta direktors Normunds Riekstiņš.

Parakstot deklarāciju, Baltijas jūras valstis un Eiropas Komisija (EK) vienojās savstarpēji kooperēties, lai pilnībā un efektīvi nodrošinātu Baltijas jūras zvejniecības ilgtspējību. Deklarācijā uzsvērts, ka svarīga ir sadarbība starp Eiropas Savienības dalībvalstīm un EK, kas tiks norādīts arī ES izstrādājamajā Baltijas jūras kopējā stratēģijā, kura ietvers dažādas darbības jomas un nozares. Zvejniecībā jāturpina sabalansēt zvejas flotes kapacitāte ar šobrīd pieejamajiem zivju resursiem, jāpastiprina zvejas kontrole, lai tiktu attīstīta noteikumu ievērošanas kultūra zvejnieku vidū.

Latvijas Vēstnesis (LV)

x

Paroles atgadināšana