Dokumentu hronika

MK noteikumi Nr.861 "Noteikumi par augļu koku un ogulāju pavairošanas materiāla atbilstības kritērijiem, apriti un kārtību, kādā atzīst personas, kas veic vīrustestēšanu"

MK, Noteikumi,  Nr. 861
04.08.2009

Šobrīd ir spēkā Ministru kabineta 2002.gada 17.septembra noteikumi Nr.423 „Noteikumi par augļu koku un ogulāju pavairojamo materiālu”.
Tā kā 2008.gada 29.septembrī tika pieņemta Padomes Direktīvas 2008/90/EK pārstrādātā versija, noteikumus paredzēts izdot jaunā redakcijā, jo noteikumu projekta lielākajā daļā punktu ir izdarīti grozījumi.
Noteikumu projekts paredz ieviest valstī sertificēta augļu koku un ogulāju pavairošanas materiāla ražošanas un kontroles sistēmu, lai pircēji visā Eiropas kopienā saņemtu veselīgu un labas kvalitātes pavairošanas materiālu un augļaugus. Galvenās projekta atšķirības no pašreiz spēkā esošajām prasībām ir šādas:
1) projekts nosaka prasības juridiskajām personām, kuras būs tiesīgas veikt augļu koku un ogulāju pavairošanas materiāla testēšanu uz vīrusiem un sniegt atzinumu par to;
2) projekts nosaka prasības pirmsbāzes, bāzes, sertificēta un standartmateriāla audzēšanai, pavairošanai un uzturēšanai, kā arī paredz prasības augļu koku un ogulāju ģintīm un sugām.

LR Ministru kabinets (MK)

x

Paroles atgadināšana