Dokumentu hronika

MK noteikumi Nr. 988 "Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 23.novembra noteikumos Nr.964 "Pārtikas preču marķēšanas noteikumi""

MK, Noteikumi,  Nr. 988
01.09.2009

Pārtikas produktu uzturvielu marķējumu izmaiņas attiecībā uz ieteicamajām diennakts devām, enerģētiskās vērtības pārrēķina koeficientiem un definīcijām.


Saskaņā ar Pārtikas kodeksa pamatnostādnēm un Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestādes Diētisko produktu, uztura un alerģijas ekspertu grupas ieteikumiem, noteikumos precizēta jēdziena „šķiedrvielas” definīcija. Šķiedrvielu definīcijā tiek iekļauti ogļhidrātu polimēri, kuriem ir labvēlīga ietekme, tos lietojot uzturā.
Tāpat noteikumos papildināts enerģētiskās vērtības pārrēķina koeficientu saraksts ar ‘šķiedrvielām’ un ‘eritritolu’. Eritritolu var izmantot daudzos pārtikas produktos, lai aizstātu uzturvielas, piemēram, cukuru, ja vēlama zemāka enerģētiskā vērtība.
Pārtikas preču marķēšanas noteikumos atjaunots pašreizējais vitamīnu un minerālvielu un to ieteicamo diennakts devu pielikums.
Noteikumu projekts stāsies spēkā 2009.gada 31.oktobrī, taču pārtikas preces, kas nav marķētas atbilstoši noteikumu projekta prasībām, varēs realizēt līdz 2012.gada 30.oktobrim.

Zemkopības ministrija

x

Paroles atgadināšana