Dokumentu hronika

MK noteikumi Nr.1040 "Piena kvotu administrēšanas noteikumi"

MK, Noteikumi,  Nr. 1040
10.09.2009

Normatīvais akts nosaka, ka Pārtikas un veterinārais dienests piena kvotu jomā pārņem piena kvotu sistēmas – piena ražotāju un piena pircēju – kontroli, savukārt valsts aģentūra „Lauksaimniecības datu centrs” būs atbildīga par piena pircēju apstiprināšanu un tiešās tirdzniecības un piegādes piena kvotas gada deklarāciju administrēšanu.


Noteikumi aizvieto līdz šim spēkā esošos MK noteikumus „Noteikumi par kārtību, kādā tiek veikti darījumi ar piena kvotām, kvotu administrēšanas un kontroles kārtību, kā arī soda naudas aprēķināšanas un iekasēšanas kārtību”.
Normatīvais akts paredz funkciju sadali, nosakot, ka Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) piena kvotu jomā pārņem piena kvotu sistēmas – piena ražotāju un piena pircēju – kontroli, savukārt valsts aģentūra „Lauksaimniecības datu centrs” būs atbildīga par piena pircēju apstiprināšanu un tiešās tirdzniecības un piegādes piena kvotas gada deklarāciju administrēšanu.
Noteikumi arī samazina administratīvo slogu un vienkāršo administrēšanas funkcijas gan ražotāju, gan pircēju, gan arī administrējošo un kontrolējošo institūciju līmenī. Tāpat piena ražotājiem ir samazināts kontroļu skaits un mainīta pieteikuma iesniegšanas kārtība, vienkāršojot iesniegumu iesniegšanu- turpmāk ražotājs varēs izvēlēties sev piemērotāko informācijas paziņošanas veidu par darījumiem ar piena kvotu.
Tāpat, lai izvairītos no pārkāpumiem, turpmāk piena kvotas administrēšana būs tikai valsts līmenī.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana