Dokumentu hronika

MK noteikumi Nr. 1012 "Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 18.aprīļa noteikumos Nr.298 "Kārtība, kādā veic to infekcijas slimību profilaksi un apkarošanu, ar kurām slimo gan dzīvnieki, gan cilvēki""

MK, Noteikumi,  Nr. 1012
08.09.2009

Ministru kabineta 2006.gada 18.aprīļa noteikumos Nr.298 „Kārtība, kādā veic to infekcijas slimību profilaksi un apkarošanu, ar kurām slimo gan dzīvnieki, gan cilvēki”:
1) vairākos punktos ir lietots vārds „rajons”, tā nonākot pretrunā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu. Saskaņā ar Rajonu pašvaldību reorganizācijas likumu rajonu padomes pilnvaras beidzas 2009.gada 1.jūlijā;
2) 7.punktā ir noteikta kārtība, kādā noņem paraugus un nosūta tos laboratoriskai izmeklēšanai par infekcijas slimību ierosinātāju noteikšanu (salmoneloze, kampilobakterioze, liesas sērga, bruceloze, listerioze, trihineloze, ehinokokoze, trakumsērga), bet nav norādīts, kā izmeklē govju sugas dzīvniekus, lai noteiktu tuberkulozes ierosinātāju. Tuberkulozes diagnostika raksturojas ar tuberkulīna ievadīšanu dzīvniekam ādā un reakcijas nolasīšanu pēc noteikta laika. Tuberkulozes diagnostikai noteikumos noteiktajos gadījumos neizmanto patoloģiskā materiālā izmeklēšanu laboratoriski.
Noteikumu projektā paredzēts:
1) precizēt Pārtikas un veterinārā dienesta inspektora un pilnvarota veterinārārsta pienākumu veikt govju tuberkulinizāciju;
2) svītrot no noteikumu teksta vārdu „rajons”.

LR Ministru kabinets (MK)

x

Paroles atgadināšana