Dokumentu hronika

MK noteikumi Nr. 1175 "Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 1.aprīļa noteikumos Nr.236 "Zvejas un akvakultūras produktu tirgus intervences pasākumu administrēšanas un uzraudzības kārtība""

MK, Noteikumi,  Nr. 1175
13.10.2009

Valdība vakar apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK noteikumos „Zvejas un akvakultūras produktu tirgus intervences pasākumu administrēšanas un uzraudzības kārtība”.
Noteikumi paredz noteikt datu avotu informācijai, kas nepieciešama, lai Lauku atbalsta dienests (LAD) varētu aprēķināt atbalsta apmēru par attiecīgo tirgus intervences pasākumu zvejas vai akvakultūras produktu ražotāju grupai. Datu avots ir Latvijas zivsaimniecības integrētā kontroles un informācijas sistēma, kurā ievadīti dati par ražotāju grupu veiktajiem zivju pirmās pirkšanas darījumiem attiecīgajā zvejas gadā. Nepieciešamo informācijas sistēmas datu apmaiņas procesu koordinē un nodrošina ZM.
Noteikumi arī nosaka tādas informācijas iegūšanu no atbalsta pretendentiem, kura nepieciešama, lai LAD garantētu drošas finanšu vadības principu atbalsta pasākumu administrēšanas procesā.
Tāpat noteikumi paredz soda sankcijas, kas var tikt piemērotas ražotāju organizācijām zvejniecības sektorā par intervences mehānisma pārkāpumiem.
Noteikumos precizēta informācija par dokumentiem, kas apliecina no tirgus iepriekš izņemto un uzglabāto zvejas vai akvakultūras produktu atkārtotu piedāvājumu pārtikas tirgū, kā arī ir izveidots veidlapas paraugs, lai vienkāršotu informācijas sniegšanas procesu atbalsta pretendentiem par stabilizācijas un uzglabāšanas izmaksām zvejas produktu saldēšanai un uzglabāšanai. Tāpat precizētas atsauces uz Eiropas Komisijas Regulām.
Šī normatīvā akta izpildi veiks LAD atbilstoši esošajām funkcijām un izmantojot esošo finansējumu.
Grozījumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana