Dokumentu hronika

MK noteikumi Nr. 1171 "Noteikumi par dzīvnieku liemeņu apstrādes kvalitāti, klasifikāciju un marķēšanu, kā arī kārtību, kādā tiek novērtēta dzīvnieku liemeņu atbilstība apstrādes kvalitātes un klasifikācijas prasībām un tiek vākta un apkopota informācija par dzīvnieku liemeņu cenām"

MK, Noteikumi,  Nr. http://www.likumi.lv/doc.php?id=199316
13.10.2009

Ministru kabineta noteikumu projekts ir sagatavots, lai aktualizētu atsauci uz Eiropas Savienības tiesību aktiem, ieviestu dažas dalībvalstu izvēles normas un izdarītu redakcionālus precizējumus.
Pēc Eiropas Kopienas liellopu liemeņu klasifikācijas pārbaudes Komitejas ieteikuma noteikumu projektā ir ieviesta prasība liellopu liemeņu klasificēšanā izmantot apakšklases nobarojuma atbilstības un tauku slāņa klasēm.
Saskaņā ar dalībvalstīm atļauto izvēli noteikumu projektā ir iekļauta norma par minimālo klasificēto liellopu liemeņu skaitu, kuri jāpārbauda, veicot pārbaudes mazajās kautuvēs, un par pārbaužu biežumu mazajās kautuvēs, kurās klasificē cūku liemeņus.
Noteikumu projektā ir izdarīti grozījumi attiecībā uz prasību par nepieciešamību kautuvēm klasificēt dzīvnieku liemeņus atkarībā no kautuves jaudas. Kautuvju jauda ir noteikta atbilstoši Regulas (EK) Nr.1249/2008 5.panta un 20.panta 2.punkta a) apakšpunkta prasībām.
Noteikumu projektā ir iekļauta prasība veikt cenu ziņošanas kontroli, jo saskaņā ar Regulas (EK) Nr.1249/2008 39.panta 1.punkta b) apakšpunktu, dalībvalstīm jāveic visi vajadzīgie pasākumi, lai nodrošinātu paziņoto cenu precizitāti. To nodrošināt ir iespējams tikai ar regulāru uzraudzību un kontroli.
Ņemot vērā Regulas (EK) Nr.1234/2007 V pielikuma B daļas IV punkta 1.punktu, Latvijas valdība ir lūgusi Komisiju apstiprināt trīs cūku liemeņu klasificēšanas metodes. Tās ir atļautas ar Regulas (EK) Nr.1249/2008 23.panta 5.punktā minēto lēmumu. Lēmumā atļautās cūku liemeņu klasificēšanas metodes ir noteiktas noteikumu projekta pielikumā.
Noteikumu projektā ir precizēts Pārtikas un veterinārā dienesta inspektoru amata nosaukums, nenošķirot tos veterinārajos un pārtikas inspektoros.

 

LR Ministru kabinets (MK)

x

Paroles atgadināšana