Dokumentu hronika

MK noteikumi Nr. 1219 „Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 17.jūnija noteikumos Nr.310 “Kaušanai paredzēto lauksaimniecības dzīvnieku aizsardzības prasības””

MK, Noteikumi,  Nr. 1219
20.10.2009

Valdība apstiprinājusi Zemkopības ministrijas izstrādāto Ministru kabineta noteikumu projektu „Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 17.jūnija noteikumos Nr.310 “Kaušanai paredzēto lauksaimniecības dzīvnieku aizsardzības prasības””.

Izmaiņas noteikumos tika izstrādātas, pamatojoties uz šā gada 17.septembrī Saeimā apstiprinātajiem Grozījumiem Dzīvnieku aizsardzības likumā, kas nosaka, ka turpmāk kautuvēs tiek pieļauta lauksaimniecības dzīvnieku kaušana, izmantojot pēckaušanas apdullināšanu saskaņā ar reliģisko kopienu tradicionālajām kaušanas metodēm un normatīvajiem aktiem par labturības prasībām kaušanai paredzēto lauksaimniecības dzīvnieku aizsardzībai.

Noteikumu projekts paredz prasības, ka šāda kaušana ir piemērojama liellopiem un aitām tikai šim nolūkam atzītā kautuvē ar atbilstošu aprīkojumu un apmācītu personālu.

Tāpat grozījumi nosaka kaušanas procesā nodrošināt arī Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pilnvarota veterinārārsta un reliģiskās organizācijas pārstāvja uzraudzību.

Šādi kautu dzīvnieku gaļas marķējumā jābūt norādei, ka dzīvnieki kauti saskaņā ar reliģisko kopienu tradicionālajām gaļas ieguves metodēm.

Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.


 

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana