Citas ziņas sadaļā
Pilnveido augu pasu sistēmu
Turpmāk piemēros atdalīto papildu valsts tiešo maksājumu par laukaugu un lopbarības platībām
Jaunumi šķiedras linu un kaņepju pirmapstrādātājiem
1. martā stāsies spēkā noteikumi par trakumsērgas profilaksi un apkarošanu
Valsts atbalsts meža nozarei 141 224 latu
Lauksaimniecības risku fondā kompensāciju apjoms palielināts līdz 50%
PVD vairs neveiks izmeklējumus cūku mēra diagnostikā
Par krūmcidoniju pārbaudes metodiku
Lai izvairītos no putnu gripas, turpmāk būs jāziņo par pastiprinātu savvaļas putnu mirstību
Jauni noteikumi par dārzeņu pavairojamā materiāla aprites kārtību
Dokumentu hronikaMK noteikumi Nr. 1220 Grozījumi Ministru kabineta 2007.gada 27.februāra noteikumos Nr.156 Gaļas, maltas gaļas, mehāniski atdalītas gaļas, gaļas izstrādājumu un gaļas produktu marķēšanas noteikumiMK, Noteikumi, Nr. 1220
20.10.2009 Valdība apstiprinājusi Zemkopības ministrijas izstrādāto Ministru kabineta noteikumu projektu Grozījumi Ministru kabineta 2007.gada 27.februāra noteikumos Nr.156 Gaļas, maltas gaļas, mehāniski atdalītas gaļas, gaļas izstrādājumu un gaļas produktu marķēšanas noteikumi. Izmaiņas noteikumos tika izstrādātas, pamatojoties uz šā gada 17.septembrī Saeimā apstiprinātajiem Grozījumiem Dzīvnieku aizsardzības likumā, kas nosaka, ka turpmāk kautuvēs tiek pieļauta lauksaimniecības dzīvnieku kaušana, izmantojot pēckaušanas apdullināšanu saskaņā ar reliģisko kopienu tradicionālajām kaušanas metodēm un normatīvajiem aktiem par labturības prasībām kaušanai paredzēto lauksaimniecības dzīvnieku aizsardzībai. Noteikumu projekts nosaka marķēšanas prasības, liellopu un aitas gaļai, kas iegūta atbilstoši reliģisko kopienu tradicionālajām gaļas ieguves metodēm. Gaļu, maltu gaļu, mehāniski atdalītu gaļu, gaļas izstrādājumus un gaļas produktus, kuri iegūti no liellopiem un aitām, kas kauti saskaņā ar reliģisko kopienu tradicionālajām gaļas ieguves metodēm, papildus būs jāmarķē ar specifisku marķējumu, kurā jānorāda pilns izmantotās dzīvnieku kaušanas metodes nosaukums. Turklāt tirdzniecības vietā šādi iegūtai gaļai, maltai gaļai, mehāniski atdalītai gaļai, gaļas izstrādājumiem un gaļas produktiem galapatērētājam redzamā vietā jābūt norādei par dzīvnieku kaušanā izmantoto metodi. |