Dokumentu hronika

MK noteikumi Nr.1350 "Noteikumi par dzīvnieku vērtēšanas, pārraudzības, mākslīgās apsēklošanas, olšūnu un embriju pārstādīšanas speciālista apmācību, kā arī par sertifikāta un dzīvnieku pārraudzības un mākslīgās apsēklošanas darba veikšanas apliecības izsniegšanu un anulēšanu"

MK, Noteikumi,  Nr. 1350
24.11.2009

Valdībā apstiprināti Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotie Ministru kabineta (MK) noteikumi „Noteikumi par dzīvnieku vērtēšanas, pārraudzības, mākslīgās apsēklošanas, olšūnu un embriju pārstādīšanas speciālista apmācību, kā arī par sertifikāta un dzīvnieku pārraudzības un mākslīgās apsēklošanas darba veikšanas apliecības izsniegšanu un anulēšanu”.

Noteikumi nosaka:
- kā apmāca dzīvnieku vērtēšanas, pārraudzības, mākslīgās apsēklošanas, olšūnu un embriju pārstādīšanas speciālistus;
- kā izsniedz un anulē to sertifikātus;
- kārtību, kādā izsniedz un anulē apliecību dzīvnieku pārraudzības un mākslīgās apsēklošanas darba veikšanai.

Sertifikātu izsniegs un anulēs valsts aģentūra „Lauksaimniecības datu centrs”. Lai to saņemtu, fiziskai personai būs jānokārto pārbaudes tests un piecu gadu laikā jāapgūst kvalifikācijas paaugstināšanas programmu.

Savukārt fiziskai personai, kuras pārziņā būs dzīvnieku pārraudzības un mākslīgās apsēklošanas darbs vienā ganāmpulkā, apliecību izsniegs un anulēs valsts aģentūra „Lauksaimniecības datu centrs”. Lai apliecību saņemtu, fiziskai personai būs jāapgūst teorētiskās un praktiskās apmācības kurss.

Jaunie noteikumi aizstās Ministru kabineta 2000.gada 21.novembra noteikumi Nr.400 „Kārtība, kādā sertificējamas fiziskās personas, kuras veic dzīvnieku vērtēšanu un kontrolvērtēšanu, dzīvnieku pārraudzību, mākslīgo apsēklošanu, embriju pārstādīšanu un vaislinieku bioprodukta un embriju realizāciju”, kas noteica sertifikāta izsniegšanas kārtību.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana