Jautājiet! - Atbildēsim....

Divi jautājumi par Agrovidi

Krista Garkalne, AgroPols
27.08.2009

* “Agrovides (buferjoslas)” maksājumi par 2008. gadu - cik bijis pretendentu pieteikumu, kādi apjomi, kādi izmaksu apmēri, kādi  konstatētie raksturīgākie pārkāpumi?

Buferjoslu pasākumam pieteicās 226 pretendenti, kopējā atbalsta summa Ls ~33  tūkst. Problēmas: nav ievērotas labas saimniekošanas prakses noteikumi vai buferjosla aparta. Tāpat jāatceras, ka no nacionālajām subsīdijām buferjoslu pasākumam nevarēs būt zālāja buferjosla ap zālāju lauku.

* Kāda ir situācija ar “Agrovides” Bioloģiskās lauksaimniecības maksājumiem par 2007. gadu un par 2008. gadu saistībā ar  netīšu pāreju uz jaunu saistību periodu?

2009. gadā, palielinot saistību platības, varēja pāriet uz jaunām saistībām Tāpat situāciju atviegloja no šāgada noteiktais 3% slieksnis, kurā, ja platību izmaiņas nepārsniedz 3%, pārkāpuma gadījumā naudu atpakaļ neprasa (tādā veidā nauda netiek atprasīta aptuveni pusei no visiem gadījumiem).

Taču jāatceras, ka pēc gala aprēķina saņemšanas uz vecām saistībām pāriet vairs nevar (lai gan ir tādi pretendenti, kuri zvana un grib tā rīkoties).

AgroPols

x

Paroles atgadināšana