Politikas jaunumi

Zemkopības ministrs dosies darba vizītē uz Lietuvu

Viktorija Kalniņa, Zemkopības ministrija
23.07.2009

Piektdien, 24.jūlijā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs Lietuvā darba vizītē tiksies ar Lietuvas lauksaimniecības ministru Kazi Starkēviču, lai pārrunātu abu valstu kooperatīvo uzņēmumu iespējamo sadarbību, kā arī sadarbību svaigpiena tirdzniecībā.

J.Dūklavs kopā ar Lauku atbalsta dienesta, Pārtikas un veterinārā dienesta, kā arī Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes vadītājiem Lietuvā pārrunās piena ražošanu, tostarp kvalitāti un laboratoriskos izmeklējumus, kā arī svaigpiena aprites kontroli.

Abu valstu delegācijas pārstāvji apmainīsies viedokļiem par atbalsta iespējām kooperatīviem Lauku attīstības programmas 2007.-2013.gadam ietvaros un iespējamo sadarbību šajā jomā.

Lietuva ir Latvijai nozīmīgāko tirdzniecības partneru gan Eiropas Savienības dalībvalstu, gan trešo valstu starpā.

2008.gadā nozīmīgākie Latvijas eksporta produkti bija piens un piena produkti, kas veidoja 24% no kopējā lauksaimniecības produktu eksporta apjoma uz Lietuvu, bezalkoholiskie un alkoholiskie dzērieni (15%) un tabaka un cigaretes (11%).

Savukārt nozīmīgākie Latvijas importa produkti bija tabaka un cigaretes, kas veidoja 13% no kopējā lauksaimniecības produktu importa apjoma no Lietuvas, graudaugi (11%), piens un piena produkti (9%) un jaukti pārtikas produkti (9%).

Zemkopības ministrijas speciālisti regulāri sadarbojās ar Lietuvas Lauksaimniecības ministriju aktuālajos lauksaimniecības politikas jautājumos.

Papildu informācija:

Tālrunis: 67027622

viktorija.kalnina@zm.gov.lv

Zemkopības ministrija

x

Paroles atgadināšana