Politikas jaunumi

Jānis Dūklavs tikās ar Kirovas apgabala gubernatoru Ņikitu Belihu

Antra Elste, Zemkopības ministrija
28.07.2009

Šodien zemkopības ministrs Jānis Dūklavs Zemkopības ministrijā (ZM) tikās ar Krievijas Federācijas (KF) Kirovas apgabala gubernatoru Ņikitu Belihu. Tikšanās laikā abas puses pārrunāja iespējamo abu valstu sadarbību lauksaimniecības jomā.

Sarunas gaitā Ņ.Belihs norādīja, ka galvenie Latvijas un KF Kirovas apgabala sadarbības virzieni varētu būt zivsaimniecība, piena nozare un mežsaimniecība. Kirovas apgabala gubernators skaidroja, ka Kirovas apgabalā ir salīdzinoši vāji attīstīta zivju pārstrādes nozare, un tās veiksmīgākai attīstībai būtu lietderīgi piesaistīt uzņēmējus no Latvijas, kuri varētu piegādāt zivis gan tirdzniecībai, gan pārstrādei.

Tāpat amatpersonas pārrunāja iespējas veicināt Latvijas investīciju piesaisti piena nozarei ar Latvijas uzņēmēju spēkiem palielinot piena pārstrādes jaudu, kā arī iedzīvinot bagātās Latvijas piena ražošanas tradīcijas Kirovas apgabalā.

Pozitīva varētu izvērsties arī sadarbība meža nozarē, veicinot investīcijas un sadarbojoties meža pārstrādes jomā. Ņ. Belihs arī neslēpa, ka "Latvija varētu kļūt par Kirovas apgabala vārtiem uz Eiropu".

Amatpersonas bija vienisprātis, ka par konkrētāku rīcības plānu sadarbībā vēl ir jālemj. Tie varētu būt kopēji uzņēmumi vai arī nelieli pilotprojekti. Vienlaikus Kirovas apgabala pārstāvji uzsvēra, ka ir gatavi sadarbībai un labprāt veidotu kopīgus, abu pušu ekonomiku veicinošus projektus. Gan J. Dūklavs, gan Ņ. Belihs, noslēdzot sarunu, pauda pārliecību, ka sadarbība ir abpusēji izdevīga.

Papildu informācija:

Tālrunis: 67878705

antra.elste@zm.gov.lv

Zemkopības ministrija

x

Paroles atgadināšana