Politikas jaunumi

Zemkopības ministra tikšanās ar Igaunijas lauksaimniecības ministru par marķētās dīzeļdegvielas izmantošanas iespējām Latvijā un Igaunijā

Solveiga Lazovska, LR Zemkopības ministrija (ZM)
11.09.2009

11. septembrī, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs Igaunijas pilsētā Vīlandē tiksies ar Igaunijas lauksaimniecības ministru Valdoru Heliru Sederu. Darba vizīte plānota kā pieredzes apmaiņa par iezīmētās jeb marķētās dīzeļdegvielas izmantošanas iespējām Latvijā un Igaunijā.

J. Dūklavs vizītes laikā ar igauņu kolēģiem pārrunās pieredzi par to, kā iezīmētā degviela tiek izmantota lauksaimniecībā un mežsaimniecībā, kā arī apzinās dokumentācijas kārtošanas principus, kontroles mehānismus un iesaistīto institūciju konkrēti veicamos uzdevumus.

Pašreiz Latvija lauksaimnieki iegādājas dīzeļdegvielu licencētās tirgotavās un saņem akcīzes nodokļa atmaksu 234 latu apmērā par 1000 izmatotiem litriem degvielas. Savukārt Igaunijā lauku darbos izmanto iekrāsoto dīzeļdegvielu, par kuru saņem daļēju atmaksu, bet Lietuvā lauksaimnieki izmanto iekrāsoto dīzeļdegvielu, kas tiek iegādāta pilnībā bez akcīzes nodokļa.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana