Politikas jaunumi

J.Dūklavs: igauņu pieredze, izmantojot iezīmēto dīzeļdegvielu, varētu palīdzēt šādu sistēmu ieviest arī Latvijā

Solveiga Lazovska, LR Zemkopības ministrija (ZM)
15.09.2009

Pagājušajā nedēļā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs Igaunijas pilsētā Vīlandē tikās ar Igaunijas lauksaimniecības ministru Valdoru Heliru Sederu, lai pārrunātu Igaunijas pieredzi iezīmētās jeb marķētās dīzeļdegvielas izmantošanā.


Pēc tikšanās J.Dūklavs atzina, ka gūts skaidrs priekšstats par marķētās dīzeļdegvielas izmantošanas sistēmas aspektiem Igaunijā. Tāpat arī iegūta plaša un konkrēta informācija, kas dos iespēju izstrādāt priekšlikums par šīs lauksaimniekiem izdevīgās sistēmas ieviešanu Latvijā.
Igaunijā marķēto dīzeļdegvielu izmanto visi ražojošie lauksaimnieki, gan arī mežsaimnieki un zivsaimnieki. Tuvākajā laikā Igaunijas valdība gatavojas pārskatīt un uzlabot dīzeļdegvielas nodokļu sistēmu lauksaimniecības nozarēs, padarot to vienkāršāk pielietojamu kā uzņēmējiem, tā arī administrētājiem. 
Ar Igaunijas pieredzi marķētās dīzeļdegvielas izmantošanā Latvijas delegācijas sastāvā iepazinās arī Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) priekšsēdētājs Armands Krauze un Zemnieku saeimas valdes priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja.

 

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana