Politikas jaunumi

M. Fišere-Bēla vairs nepildīs Lauksaimniecības komisāres pienākumus

Agnese Krieviņa, AgroPols
17.09.2009

Lauksaimniecības komisāre M. Fišere-Bēla (M. F. Boel) pēc pašreizējās Komisijas mandāta beigām izlēmusi nākamos 5 gadus vairs neturpināt pildīt šā amata pienākumus. Komisāre norādīja, ka šis lēmums pieņemts pēc garām un nopietnām pārdomām. Tāpat viņa neslēpa, ka pēdējie pieci gadi prasījuši ļoti smagu darbu, jo mērķis bijis paveikt iecerēto par 110%. Kā savas darbības nozīmīgākos sasniegumus viņa minējusi iesāktās reformas, KLP tirgus orientācijas palielināšanu, drošības tīkla instrumentu saglabāšanu lauksaimniekiem un tiešos maksājumus. Sešdesmit sešus gadus vecā komisāre uzskata, ka šobrīd jau sasniegusi vecumu, kad pienācis laiks pieņemt pareizo lēmumu, ļaujot šo amatu ieņemt kādam gados jaunākam. Viņa izteikusi pateicību gan Komisijas prezidentam Ž. M. Barrozu (J. M. Barrosu), gan Dānijas valdībai, kas aicinājusi uzņemties pienākumus nākamajā periodā. Pēc aiziešanas no amata komisāre plāno atgriezties Dānijā un vairāk laika pavadīt kopā ar ģimeni.

Saistībā ar oktobrī gaidāmo referendumu par Lisabonas līgumu Īrijā un nepieciešamību to ratificēt Dānijā, Polijā un Čehijā, šobrīd vēl nav īsti skaidrs Komisijas mandāta izbeigšanās termiņš. Visdrīzāk tas būs pēc 1. novembra.

Lai arī šāds Komisāres lēmums tika prognozēts, pagaidām nav neviena acīmredzama kandidāta, kurš varētu viņu nomainīt šajā amatā.

Avots: “Agra Facts”, Nr. 70-09, 13.09.2009.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana