Politikas jaunumi

Jānis Dūklavs ANO FAO konferences sesijas laikā tiekas ar vairāku valstu lauksaimniecības ministriem

Rūta Rudzīte, LR Zemkopības ministrija (ZM)
09.06.2015

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs pirmdien, 8.jūnijā, Apvienoto Nāciju Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas (ANO FAO) konferences 39.sesijas laikā Romā tikās ar vairākiem Eiropas Savienības un trešo valstu ministriem un delegāciju vadītājiem.

Jānis Dūklavs tikās ar Uzbekistānas Republikas lauksaimniecības un ūdenssaimniecības ministru Šuhratu Tešajevu. Ministri pārrunāja tirdzniecības veicināšanu un stiprināšanu starp abām valstīm. Viņi diskutēja par iespēju tuvākā nākotnē noslēgt Saprašanās memorandu, kas būtu laba platforma turpmākai sadarbības stiprināšanai lauksaimniecībā un tirdzniecībā, kā arī sadarbībai starp lauksaimniecības iestādēm. Kā labs sadarbības veids sarunās tika atzītas speciālistu apmācības, un jau patlaban vairāki Uzbekistānas speciālisti ir ieguvuši zināšanas, izmantojot Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) pieredzi.

Jānis Dūklavs tikās arī ar Vācijas Federatīvās Republikas pārtikas un lauksaimniecības ministru Kristiānu Šmitu un Zviedrijas Karalistes uzņēmējdarbības un inovāciju ministrijas lauku jautājumu ministru Svenu Ēriku Buhtu, lai apspriestos par viedokļu apmaiņu darbībai ANO FAO. Vēl Jānis Dūklavs ar Zviedrijas un Vācijas Lauksamniecības ministru, kā arī Nīderlandes, Čehijas delegāciju vadītājiem neformāli pārrunāja nostāju un kompromisa vienošanos par bioloģiskās lauksaimniecības regulas priekšlikumu. Ministrs tikās arī ar Kirgizstānas delegācijas vadītāju, lai pārrunātu turpmākās sadarbības un tirdzniecības jautājumus.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana