Politikas jaunumi

Krievijas sankciju skartajiem zivrūpniekiem varēs piemērot nodokļu maksājumu termiņa pagarinājumu

Alina Lastovska, Ainārs Leijējs, Nac.ag. LETA
11.06.2015

Saeima ceturtdien, 11. jūnijā, otrajā, galīgajā, lasījumā pieņēma grozījumus likumā par nodokļiem un nodevām, nosakot iespēju zivsaimniecības nozares uzņēmumiem pieteikties nodokļu maksājumu termiņa pagarinājumiem.

Likuma anotācijā skaidrots, ka papildu pagājušā gada lēmumam par pilnīgu embargo lauksaimniecības produktiem, izejvielām un pārtikas precēm no Eiropas Savienības no šā gada 4.jūnija Krievija ir ieviesusi aizliegumu zivju konservu importam no Latvijas.

Pašlaik likumā par nodokļiem un nodevām iekļauts regulējums, kas paredz nodokļu maksājumu termiņa pagarinājuma piešķiršanu attiecībā uz tiem gadījumiem, kad uzņēmums tiešā vai pastarpinātā veidā ir cietis no Krievijas pērn noteiktā embargo.

Tomēr šis regulējums nenosedz gadījumus, kad ir noteikti cita veida ierobežojumi produkcijas importam, tāpēc likums tika papildināts ar iespēju tieši zivsaimniecības nozares uzņēmumiem pieteikties nodokļu maksājumu termiņa pagarinājumiem.

Ņemot vērā, ka negatīvās sekas, kas radušās saistībā ar pērn noteikto Krievijas embargo, vēl joprojām turpinās, likums arī nosaka vēl uz vienu gadu pagarināt iespēju nokavēto nodokļu samaksu sadalīt termiņos vai atlikt uz laiku līdz pieciem gadiem.

Kā ziņots, Krievijas sankciju skartajiem zivrūpniekiem sākotnēji palīdzēs ar atliktiem nodokļu maksājumiem, pirmdien, 8. jūnijā, pēc koalīcijas padomes sēdes informēja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Premjerministre arī sacīja, ka lūgs ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V) palīdzēt ar tirgus meklēšanu un nosacījumiem par tiem ASV un Kanādā. Pārējos priekšlikumus palīdzībai zivrūpniecības nozarei izvērtēs Zemkopības ministrija.

Jau ziņots, ka Pārtikas un veterinārais dienests 4.jūnijā saņēmis Krievijas veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta "Roseļhoznadzor" oficiālu paziņojumu par to, ka ir spēkā aizliegums visam Latvijas zvejas produktu eksportam uz Krieviju.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana