Politikas jaunumi

Laukstrādnieku meklēšanai veidos reģionālās biržas; algās strādniekiem - līdz pat 1000 eiro

Ingrīda Mičāne, Nac.ag. LETA
02.07.2015

Jau tuvākajā laikā Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) sadarbībā ar biedrību "Lauksaimnieku apvienība" veidos reģionālās darba biržas ar nolūku piesaistīt sezonas darbos pašreizējos bezdarbniekus, kā arī citus interesentus, pēc tikšanās ar NVA vadību aģentūru LETA informēja biedrības izpilddirektors Dins Cielavs.

"Plānots, ka tiks veidotas reģionālās biržas, kur jau šīs sezonas darbos varēs pieteikties visi interesenti. Tuvākajā laikā vienosimies, kur tieši būs šīs biržas, kā arī skaidrosim, cik palīgu vajag, to visu apzināsim ar zemnieku palīdzību, kā arī ļoti svarīga būs NVA aktīva līdzdarbošanās," sacīja Cielavs.

Tiek prognozēts, ka šajā vasaras un rudens darbu sezonā laukos būs nepieciešams vairākos simtos mērāms darbvietu skaits. Savukārt algas, ko izmaksās darbu veicējiem, pēc nodokļu nomaksas varētu svārstīties no 400 līdz vairāk nekā 1000 eiro mēnesī atkarībā no veicamā darba apjoma un intensitātes.

Lai rosinātu iedzīvotāju interesi strādāt laukos, arī šīs vasaras un rudens sezonas darbos, "Lauksaimnieku apvienība" 2. jūlijā tikās ar NVA vadību un Labklājības ministrijas pārstāvjiem.

Tikšanās laikā lauksaimnieki ar ierēdņiem apsprieda iespēju informēt iedzīvotājus, kā arī darba devējus par darba iespējām laukos, sākot akciju "Esi nodarbināts laukos!".

"Lauksaimniecības statūtsabiedrību asociācijas" vadītāja Aija Balode iepriekš norādīja, ka portālos ir ļoti daudz darba meklētāju un darba devēju, bet rodas jautājums, kāpēc ir tik daudz bezdarbnieku valstī. "Lauksaimniecība ir atvērta darba tirgum," atzina Balode.

Arī saimniecības "Kalna Tomēni" īpašnieks Juris Bērziņš sacīja, ka pilsētās dzīvojošajiem cilvēkiem, tostarp bezdarbniekiem, trūkst informācijas par darba iespējām laukos. "Mums ir ļoti nepieciešami gan sezonas strādnieki, gan pastāvīgi nodarbinātie," sacīja zemnieks.

"Lauksaimnieku apvienība", kā arī "Lauksaimniecības statūtsabiedrību asociācija" ir Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) biedri. LOSP apvieno 58 lauksaimniecības nozaru un daudznozaru valsts līmeņa nevalstiskās organizācijas un kopumā pārstāv vairāk nekā 12 345 ražojošos lauksaimniekus.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana