Politikas jaunumi

Zemkopības ministrs ar Ķīnas vēstnieku Latvijā spriež par iespējām eksportēt pārtikas produktus uz Ķīnu

Ilze Vabole, AgroPols
06.07.2015

Piektdien, 3. jūlijā, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs tikās ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Jangu Guocjangu (Yang Guoqiang), informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa.Vēstnieka vizītes laikā zemkopības ministrs informēja par aktualitātēm lauksaimniecības nozarē Latvijā, kā arī pārrunāja abu valstu turpmākās sadarbības iespējas, tostarp tirdzniecības jomā.

Tikšanās laikā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs ar Ķīnas vēstnieku Jangu Guocjangu sprieda par iespējām veicināt Latvijā ražotās lauksaimniecības produkcijas eksportu uz Ķīnu. Zemkopības ministrs norādīja, ka Latvijas uzņēmēji ir ieinteresēti valsts tirdzniecības paviljona izveidē Šanhajas brīvās tirdzniecības zonā. Savukārt Ķīnas vēstnieks izteica iespēju, ka Latvijas ražotāji uz Ķīnu varētu attīstīt liellopu gaļas un siera eksportu. Tāpat vēstnieks norādīja, ka būtu jāveicina arī sadarbība investīciju jomā.

Sarunas laikā abu valstu amatpersonas izteica atzinību par jau līdz šim paveikto abu valstu tirdzniecības sadarbībā. Jau ziņots, ka Ķīnas Tautas Republikas Sertifikācijas un akreditācijas administrācija šī gada pavasarī savā mājaslapā publicējusi Latvijas pārtikas ražotāju sarakstu, kam ir atļauts eksportēt uz Ķīnu vairāku veidu piena produktus, piemēram, sierus, piena pulveri, krējumu un saldējumu.

Ķīnas vēstnieka tikšanās ar zemkopības ministru Jāni Dūklavu notika atvadu vizītes laikā. Turpmāk Jangs Guocjangs darbosies lauksaimniecības produktu veicināšanas jomā Šanhajā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana