Politikas jaunumi

Maskavā paredzēta tikšanās par Latvijā ražotās zivju produkcijas eksporta atjaunošanu uz Krieviju

Ilze Vabole, AgroPols
04.08.2015

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektors Māris Balodis otrdien, 4.augustā, devušies darba vizītē uz Maskavu (Krievijas Federācija), informēja Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietnieks Kaspars Funts. Maskavā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un PVD ģenerāldirektors Māris Balodis tiksies ar Krievijas lauksaimniecības ministru Aleksandru Tkačevu un Krievijas Federālā veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta vadības pārstāvjiem.

"Ar Krievijas kolēģiem mēs apspriedīsim jautājumus par Latvijā ražotās zivju produkcijas eksporta atjaunošanu uz Krieviju. Zemkopības ministrija uzskata, ka mūsu zivju pārstrādes uzņēmumi ir novērsuši visus Krievijas inspektoru veiktajā pārbaudē konstatētos pārkāpumus un nepilnības un ir gatavi turpmāk stingri ievērot Krievijas pārtikas drošuma un marķēšanas prasības, tajā skaitā arī attiecībā uz benzo(a)pirēna normas nepārsniegšanu," skaidro PVD ģenerāldirektors Māris Balodis.

Kā zināms, Krievija šā gada jūnija sākumā noteica pagaidu ierobežojumus Latvijā ražotās zivju produkcijas ievešanai, skaidrojot šo lēmumu ar pārkāpumiem, kas konstatēti Krievijas pārtikas uzraudzības inspekciju laikā Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumos.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana