Politikas jaunumi

Ukrainas piena ražotāji interesējas par Latvijas pieredzi kooperācijā un ES prasību harmonizācijā

Ilze Vabole, AgroPols
23.09.2015

Trešdien, 23.septembrī, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs tikās ar Ukrainas Piena ražotāju asociācijas prezidentu Andreju Dikunu, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece. Ukrainas piena ražotāju pārstāvis pauda interesi apgūt Latvijas pieredzi lauksaimnieku kooperācijā, ietverot visu ražošanas procesu - sākot ar piena ražošanu saimniecībā un beidzot ar pārstrādi un tirdzniecību.

Tāpat arī Ukrainas piena ražotāju pārstāvis pauda interesi par Latvijas veterināro un fitosanitāro uzraudzību, jo patlaban Ukrainā notiek lauksaimnieciskās produkcijas ražošanas, kā arī pārtikas ražošanas un uzraudzības jomas regulējošo normatīvo aktu sakārtošana, lai saskaņotu tos ar ES prasībām.

Jau ziņots, ka 21.septembrī uz Ukrainu devās Zemkopības ministrijas eksperts Ainars Nābels-Šneiders, lai sekmētu šīs valsts normatīvās bāzes harmonizāciju ar ES normatīviem saistībā ar gatavošanos ES un Ukrainas Asociācijas līguma un Padziļinātas un visaptverošas tirdzniecības zonas ieviešanai.

Ukrainas Piena ražotāju asociācija dibināta 2009.gadā un apvieno vairāk nekā 100 biedru no dažādiem Ukrainas apgabaliem (Kijevas, Viņņicas, Volinskas, Dņepropetrovskas, Doņeckas, Žitomiras, Čerņigovas, Luganskas, Odesas u.c. apgabaliem). Ukrainas Piena ražotāju asociācijas biedri saražo ap 35% no kopējās Ukrainas piensaimniecības produkcijas.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana