Politikas jaunumi

Latvija ratificē Kioto protokola Dohas grozījumu

LR Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM)
19.10.2015

2015. gada 14. oktobrī Latvija ratificēja Apvienoto Nāciju Organizācijas Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām Kioto protokola Dohas grozījumu. Tas paredz Kioto protokola darbības turpināšanu 2013.-2020. gadā.

Tādējādi Latvija ir atkārtoti apliecinājusi savu apņemšanos kopā ar pārējām Eiropas Savienības dalībvalstīm līdz 2020.gadam samazināt kopējo Eiropas Savienības siltumnīcefekta gāzu emisiju apjomu par 20%, salīdzinot ar 1990.gada līmeni. 20% mērķis emisiju samazināšanai Eiropas Savienībā tika apstiprināts 2008.gadā, kad tika apstiprināta Eiropas Klimata un enerģētikas pakotne 2020.gadam.

Latvija ir arī ratificējusi Nolīgumu starp Islandi un Eiropas Savienību un tās dalībvalstīm par Islandes iekļaušanu Eiropas Savienības kopīgajā Dohas grozījumu saistību izpildē siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanā līdz 2020.gadam. Vēlmi Kioto protokola 2.periodā piedalīties kopā ar ES Islande izteica jau pirms vairākiem gadiem un Dohas grozījuma apstiprināšanas laikā 2012.gadā ES un Islande nāca klajā ar vienotu paziņojumu par šādu nodomu.

Sīkāka informācija:

· Likums Par Apvienoto Nāciju Organizācijas Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām Kioto protokola Dohas grozījumu - https://vestnesis.lv/op/2015/201.4

· Likums Par Nolīgumu starp Eiropas Savienību un tās dalībvalstīm, no vienas puses, un Islandi, no otras puses, par Islandes dalību Eiropas Savienības, tās dalībvalstu un Islandes saistību kopīgajā izpildē Apvienoto Nāciju Organizācijas Vispārējai konvencijai par klimata pārmaiņām pievienotā Kioto protokola otrajā saistību periodā - https://vestnesis.lv/op/2015/201.5

LR Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM)

x

Paroles atgadināšana