Politikas jaunumi

Ukraina vēlas pārņemt Latvijas pieredzi lauksaimnieku kooperācijā, mežsaimniecībā un akvakultūrā

Kaspars Funts, LR Zemkopības ministrija (ZM)
28.10.2015

Otrdien, 27. oktobrī, Latvijas valsts vizītes Kijevā laikā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs tikās ar Ukrainas agrārās politikas un pārtikas ministru Alekseju Pavlenko, lai pārrunātu abu valstu sadarbības iespējas lauksaimniecībā, mežsaimniecībā un zivsaimniecībā. 

“Ukrainas agrārās politikas un pārtikas ministru Alekseju Pavlenko interesēja Latvijas pieredze mazo un vidējo lauku saimniecību kooperācijā, sevišķi lopkopībā, kā arī akvakultūras uzņēmumu attīstībā. Tāpat Ukrainas kolēģi vēlas apgūt Latvijas pieredzi valsts īpašumā esošā meža apsaimniekošanā, tajā skaitā stādaudzēšanā un meža atjaunošanā, ko mūsu valstī īsteno akciju sabiedrība “Latvijas valsts meži”. Savukārt mūsu interešu lokā ir abu valstu tirdzniecisko sakaru paplašināšana, proti, Latvijas lauksaimniecības un pārtikas produkcijas eksporta palielināšana uz Ukrainu,” informē zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Ukrainas agrārās politikas un pārtikas ministrs Aleksejs Pavlenko parakstīja saprašanās memorandu par abu valstu turpmāko sadarbību zemkopības nozarēs.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana