Politikas jaunumi

Likumu izmaiņas no 2016.gada 1.janvāra

AgroPols
22.12.2015

"Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības"

(Latvijas Republikas Satversmes 90. pants)

Likumu izmaiņas no 2016. gada 1. janvāra

Nākamgad stājas vairāk nekā 120 tiesību aktu, no tiem 47 - likumi. Cik zaudēs spēku? Kur vienkopus var iepazīties ar izmaiņām un svarīgāko jaunumu skaidrojumiem?

2016.gada 1.janvārī stāsies spēkā 120 tiesību aktu un zaudēs spēku 67 (atbilstoši situācijai līdz 21.12.2015.). Vienkopus ar šo sarakstu var iepazīties valsts vietnē Likumi.lv, savukārt LV portālā "Par likumu un valsti" – apkopoti noderīgi skaidrojumi par jaunievedumiem.

Līdz gada nogalei klajā nāks vēl vairāki oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (pieejams vietnē www.vestnesis.lv ) numuri, kuros tiks izsludināti jaunie tiesību akti.

Līdz ar to tikai gada nogalē būs noslēgts to tiesību aktu saraksts, kas stāsies spēkā 2016. gada 1. janvārī.

Kur vienkopus aplūkot visus 1.janvāra jaunumus?

1. janvārī stāsies spēkā vairāki desmiti tiesību aktu (t.sk. grozījumu) - likumi, Ministru kabineta noteikumi, pašvaldību saistošie noteikumi u.c., liecina šobrīd izsludinātās oficiālās publikācijas.

Aktuālais saraksts pieejams Latvijas Republikas tiesību aktu vietnē Likumi.lv (www.likumi.lv ), izvēloties sadaļu > Jaunākie > 01.01.2016 > Stājas spēkā

o Saraksts: http://likumi.lv/ta/jaunakie/stajas-speka/2016/01/01

Ar jau publicētajām izmaiņām var iepazīties jau šobrīd, un tās ir iekļautas tiesību aktu "nākotnes redakcijā" (teksts ar jaunajām izmaiņām jeb redakcija, kāda būs aktuāla 01.01.2016.).

Kur pieejami skaidrojumi par šīm pārmaiņām?

LV portāls "Par likumu un valsti" (www.lvportals.lv ) iedzīvotājiem piedāvā skaidrojumus, informē par iecerētajām darbībām ar tiesību aktiem un sniedz e-konsultācijas, turpinot iepriekšējos gados iedibināto tradīciju.

Arī šā gada nogalē LV portālā ir jau pieejamas pirmās par jaunajiem tiesību aktiem vai to izmaiņām, ko apvieno temats "Spēkā no 2016. gada janvāra".

•http://www.lvportals.lv/visi/raksti/temats/speka-no-2016-gada-janvara

Informāciju sagatavoja Ilze Apine, Oficiālā izdevēja "Latvijas Vēstnesis" Attīstības un projektu vadības daļas vadītāja.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana