Laidiens no arhīva:

AgroPols

No 27. februāra varēs pieteikties vairākiem Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalsta pasākumiem

Dagnija Muceniece, LR Zemkopības ministrija (ZM)
31.01.2012

Zemkopības ministrija informē, ka Lauku atbalsta dienestā (LAD) no 2012. gada 27. februāra līdz 2012. gada 15. decembrim tiks pieņemti projektu iesniegumi atbalsta saņemšanai zivsaimniecībā šādos Rīcības programmas Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalsta ieviešanai Latvijā 2007.-2013.gadam pasākumos: „Zveja iekšējos ūdeņos”, „Sociāli ekonomiskie pasākumi ” un „ Jaunu noieta tirgu sekmēšana un reklāmas kampaņas ”.

Pasākuma „Zveja iekšējos ūdeņos” atvērtajā projektu iesniegumu pieņemšanas kārtā ir pieejams publiskais finansējums 1 00 000 latu. Pasākuma mērķis ir zvejas attīstība iekšējos ūdeņos un konkurētspējas veicināšana, modernizējot zvejas infrastruktūru un iekārtas, uzlabojot zvejas produktu kvalitāti un samazinot negatīvo ietekmi uz vidi.

Uz pasākuma „Zveja iekšējos ūdeņos” atbalstu pasākuma ietvaros var pretendēt:

1. iekšējās ūdenstilpes vai tās daļas vai iekšējai ūdenstilpei (kurā notiek komerciālā zveja un kurā tiks īstenots projekts) piegulošās zemes īpašnieks vai nomnieks, kuram izsniegta speciālā atļauja (licence) komercdarbībai zvejniecībā un kuram pieder rūpnieciskās zvejas tiesības vai kurš ir pilnvarots tās izmantot, vai kurš tās nomā;

2. pašvaldība;

3. iekšējās ūdenstilpes zvejas tiesību nomnieks.

Kārtā iesniegto projektu iesniegumu projektu īstenošanas beigu datums ir divu gadu laikā no Lauku atbalsta dienesta lēmuma par projekta apstiprināšanu stāšanās spēkā.Projekta iesniegumi jāiesniedz LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs pēc projekta īstenošanas adreses.

Pasākuma „Sociāli ekonomiskie pasākumi” atvērtajā projektu iesniegumu pieņemšanas kārtā ir pieejams publiskais finansējums 640 300latu. Pasākuma mērķis ir kompensācijas izmaksa zvejniekiem, kuri strādājuši uz kuģiem, kas nodoti sadalīšanai (tai skaitā sagriešanai metāllūžņos) vai izmantošanai citiem mērķiem (ārpus zvejniecības) normatīvajos aktos par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtību zivsaimniecības attīstībai pasākumam „Zvejas aktivitāšu pilnīga pārtraukšana” noteiktajā kārtībā. Uz atbalstu pasākuma ietvaros var pretendēt zvejas kuģu apkalpes locekļi (zvejnieki).

Kārtā iesniegto projektu iesniegumu projektu īstenošanas beigu datums ir viena gada laikā no LAD lēmuma par projekta apstiprināšanu stāšanās spēkā. Projekta iesniegumi jāiesniedz LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs pēc projekta īstenošanas adreses.

Pasākuma „Jaunu noieta tirgu sekmēšana un reklāmas kampaņas” atvērtajā projektu iesniegumu pieņemšanas kārtā ir pieejams publiskais finansējums 450 000 latu.Pasākuma mērķis ir veicināt Latvijā saražoto zivsaimniecības produktu patēriņa pieaugumu un produkcijas noieta tirgu paplašināšanos.

Kārtā iesniegto projektu iesniegumu projektu īstenošanas beigu datums ir viena gada laikā no LAD lēmuma par projekta apstiprināšanu stāšanās spēkā.Projektu iesniegumi jāiesniedz LAD centrālajā aparātā Rīgā, Republikas laukumā 2, 308. kabinetā.

Plašāka informācija par pasākumiem un atbilstošajiem normatīvajiem aktiem atrodama ZM interneta mājas lapas www.zm.gov.lv sadaļā „Zivsaimniecība”. Projekta iesniegumu veidlapas un metodiskie norādījumi to aizpildīšanai ir pieejami LAD mājas lapā: www.lad.gov.lv.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana