Laidiens no arhīva:

AgroPols

Zemkopības ministre ar Turcijas vēstnieci spriež par sadarbību

Ilze Vabole, AgroPols
01.02.2012

1. februārī zemkopības ministre Laimdota Straujuma tikās ar Turcijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Šerifi Serapu Ozdžoškunu (Serife Serap Özcoşkun), lai pārrunātu abu valstu sadarbības iespējas lauksaimniecības nozarē, tostarp tirdzniecības jomā, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa.

Tikšanās laikā zemkopības ministre iepazīstināja Turcijas vēstnieci ar situāciju Latvijas lauksaimniecībā, kā arī norādīja uz abu valstu veiksmīgo sadarbību Latvijas dzīvo liellopu eksportā uz Turciju. Tāpat zemkopības ministre norādīja, ka Latvija ir ieinteresēta sadarboties ar Turcijas pārtikas un veterinārijas jomas atbildīgo institūciju, lai veicinātu savstarpējo lauksaimniecības un pārtikas produktu tirdzniecību.

2011. gada desmit mēnešos 60% no kopējā Latvijas lauksaimniecības produktu eksporta uz Turciju ieņem kvieši. Savukārt otru nozīmīgāko vietu Latvijas lauksaimniecības produktu eksportā uz Turciju ieņem dzīvi liellopi. Tāpat 2011. gadā uz Turciju no Latvijas eksportēja pienu, piena produktus, olas un medu.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana