Ārzemju tirgos

No 30. aprīļa desmit Latvijas pārtikas ražotājiem ir iespēja tirgot piena produktus Ķīnas veikalos

LR Ārlietu ministrija (ĀM)
05.05.2015

Ceturtdien, 30.aprīlī, Ķīnas Tautas Republikas Sertifikācijas un akreditācijas administrācija (CNCA) savā mājas lapā http://www.cnca.gov.cn ir publicējusi 10 Latvijas pārtikas ražotāju sarakstu, kuriem ļauts eksportēt uz Ķīnu tādus piena produktus, kā visa veida sieri, visa veida piena pulveri, krējums un arī saldējums.

Sarakstā iekļautajiem Latvijas eksportētājiem – AS „Preiļu siers”, AS „Rīgas Piena kombināts”, AS „Valmieras piens”, SIA „Latvijas Piens”, AS „Cesvaines Piens”, AS ”Rankas Piens ”, AS ”Smiltenes piens”, AS ”Smiltenes piens” Blomes pienotava, AS ”Jaunpils pienotava” un SIA „Rīgas Piensaimnieks” – durvis uz Ķīnu ir atvērtas, un jau ar 30. aprīli Latvijai ir iespēja tirgot minētos piena produktus Ķīnas veikalos.

Pozitīvais rezultāts panākts, cieši un konstruktīvi sadarbojoties Latvijas vēstniecībai Ķīnā, Pārtikas un veterinārajam dienestam un Ārlietu ministrijai. Jāatzīmē, ka iespēja uzsākt piena produkcijas eksportu pozitīvi iezīmē nākamās nedēļas laikā gaidāmo zemkopības ministra JāņaDūklava un pavadošās uzņēmēju delegācijas vizīti Ķīnā.

LR Ārlietu ministrija (ĀM)

x

Paroles atgadināšana