Ārzemju tirgos

"Food Union" piedalās lielākajā pārtikas izstādē Āzijā "SIAL China 2015"

Linda Mežgaile, Food Union
06.05.2015

Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union piedalās lielākajā un nozīmīgākajā pārtikas un dzērienu izstādē Āzijā - SIAL China 2015, kas no 6. līdz 8.maijam norisinās Šanhajā. Šī ir nozīmīgākā pārtikas un dzērienu izstāde Āzijā, kurā piedalās ap 2800 dalībnieku un vairāk nekā 55 tūkstoši apmeklētāju. SIAL China 2015 norisinās Šanhajas Jaunajā Starptautiskajā Expo centrā, kurā produkti no visas pasaules izstādīti 21 kategorijā 10 hallēs jeb 115 tūkstošu kvadrātmetros.

"Pagājušajā nedēļā mūsu ražotnes tika iekļautas Ķīnas importētāju sarakstā, kas bija pēdējais solis divu gadu ilgušajā procesā, lai uzsāktu eksportu uz Ķīnu. Šodien Food Union komanda prezentē Latvijā iecienītākos piena produktus un saldējumus nozīmīgākajā izstādē Āzijā, kurai esam gatavojušies trīs mēnešus. Mums ir visi priekšnoteikumi, lai šie abi notikumi veidotu pavērsiena punktu Latvijas un Ķīnas attiecībās piena produktu importēšanai un lai pēc iespējas drīzāk mūsu kvalitatīvie piena produkti uzsāktu ceļu pie Ķīnas pircējiem," skaidro Normunds Staņēvičs, AS "Rīgas piena kombināts" (Food Union grupa) valdes priekšsēdētājs.

Lielākajā Āzijas pārtikas un dzērienu izstādē Food Union prezentē virkni Latvijā jau iecienītu piena produktu - RASA sviestu, saldo krējumu un svaigos sierus, Rasēns pienu un piena dzērienus bērniem, raudzētos piena produktus Lakto, Limbažu piens biezpienu un svaigo sieru, kā arī industriālos produktus. Tāpat Food Union stendā plašā klāstā tiek prezentēts gardēžu saldējums Ekselence, Latvijā kopš bērnības iecienītākais saldējums Pols, augļu un piena saldējums Nu Fruit un ogu un augļu "smūtija" saldējums Nu Smoothie.

Food Union jau ir veikusi virkni pētījumu par Ķīnas tirgu un tā patērētāju paradumiem un attieksmi pret piena produktiem, kuru rezultāti ir bijuši noderīgi veidojot kopējo Food Union eksporta stratēģiju uz Ķīnu. Tāpat Food Union ir izveidojusi atsevišķu eksporta komandu, kas gandrīz pastāvīgi uzturas Ķīnā un kuras uzdevums ir veidot attiecības ar partneriem Ķīnā un veicināt iespējami drīzu produkcijas nosūtīšanu uz Ķīnu.

Jau iepriekš tika ziņots, ka šī gada martā abas Food Union ražotnes saņēma Ķīnas pārtikas drošības pārvaldības sistēmas (HACCP) sertifikātus, kā arī 30.aprīlī Ķīnas Tautas Republikas Sertifikācijas un akreditācijas administrācija (CNCA) iekļāva abas Food Union ražotnes piena produktu importētāju sarakstā, kas ļauj nekavējoties uzsākt produktu importu uz Ķīnu. Konceptuālas vienošanās par sadarbību ar biznesa partneriem Ķīnā jau ir panāktas.

Par Food Union

Food Union zīmols apvieno divus lielākos piena ražotājus Latvijā AS "Rīgas piena kombināts" un AS "Valmieras piens", un lielāko saldējuma ražotāju Igaunijā - AS "Premia Foods".

Food Union ir lielākais piena pārstrādātājs un vadošais uzņēmums pārtikas un dzērienu ražošanā Latvijā. Provizoriski Food Union apgrozījums 2014.gadā sasniegs 125 miljonus eiro. Food Union šobrīd strādā vairāk nekā 800 darbinieki. Food Union ražotnes Latvijā iepērk pienu no teju 400 Latvijas zemnieku saimniecībām.

Food Union strādā pēc augstākajiem pārtikas drošības un kvalitātes drošības standartiem. Tā ražotnes ir saņēmušas ISO 9001, ISO 14000 un ISO 22000, FSSC 22000 un Ķīnas pārtikas drošības HACCP sertifikātus.

Food Union

x

Paroles atgadināšana