Ārzemju tirgos

Latvijas lauksaimniecības kooperatīvi uzsāk Ķīnas tirgus iekarošanu

Sabīne Puķe, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)
11.05.2015

Kā iepriekš informējusi LR Zemkopības ministrija, Ķīnas Tautas Republikas Sertifikācijas un akreditācijas administrācija, savā mājaslapā publicējusi desmit Latvijas pārtikas ražotāju sarakstu, kam ir atļauts eksportēt uz Ķīnu vairāku veidu piena produktus, piemēram, sierus, piena pulveri, krējumu un saldējumu. Desmit uzņēmumu vidū ir arī lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajai sabiedrībai (LPKS) "Piena ceļš" piederošā AS "Jaunpils pienotava", kā arī LPKS "Trikāta KS", LPKS "Dzēse", LPKS "LATRAPS" un LPKS "VAKS" piederošā SIA "Latvijas Piens".

Šonedēļ AS "Jaunpils pienotava" padomes priekšsēdētāja Ilze Aizsilniece atgriezusies no vizītes Ķīnā, kur uzturējās zemkopības ministra Jāņa Dūklava pavadošās delegācijas sastāvā, kā arī pārstāvēja uzņēmumu Šanhajā notikušajā pārtikas izstāde.

I.Aizsilniece: "Ķīnā bijām pirmo reizi un, lai arī ķīnieši sieru kā produktu tikai mācās patērēt, interese par mums bija. Jau šonedēļ Jaunpilī plānojam tikties ar dažiem iepircējiem, kas produkciju realizē uz Ķīnu. Protams, ka tas nenotiks tik ātri, domāju, paies vismaz pusgads līdz gads, kamēr produkcijas realizācija patiešām uzsāksies, jo tas nav tirgus, kur viss notiek momentā. Daudzas valstis tur jau ir mums priekšā, un nav tā, ka mūs tur sagaida ar atplestām rokām, taču ir svarīgi "ielikt kāju durvīs", būt klāt tajā brīdī, kad Ķīnā aizvien pieaug piena produktu patēriņš."

I.Aizsilniece arī piebilst, ka Latvijas piena ražotājiem tādā lielā tirgū vajadzētu startēt ir kopīgi, jo apjomi ir tiešām milzīgi un vienam uzņēmumam nav pa spēkam.

Par LLKA

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija ir dibināta 2002.gadā un apvieno lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības (LPKS), kuras strādā savu biedru interesēs, samazinot to ražošanas izmaksas. Asociācijas darbības mērķis ir radīt labvēlīgu vidi lauksaimnieku kooperācijas attīstībai un veicināt sabiedrības izpratni par kooperācijas nepieciešamību un priekšrocībām. LLKA ir galvenais Zemkopības ministrijas sadarbības partneris lauksaimnieku kooperācijas jautājumu risināšanā. Šobrīd LLKA ir 50 biedri.

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)

x

Paroles atgadināšana