Ārzemju tirgos

Vienpadsmit Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumi saņem atļauju eksportēt savu produkciju uz Ķīnu

LR Ārlietu ministrija (ĀM)
01.06.2015

29.maijā Ķīnas Tautas Republikas Sertifikācijas un akreditācijas administrācija (CNCA) savā mājaslapā ir publicējusi 11 Latvijas pārtikas ražotāju sarakstu, kuriem ļauts eksportēt uz Ķīnu noteiktus zivju produktus - konservētu, saldētu un kūpinātu zivju produkciju . Sarakstā iekļautajiem Latvijas eksportētājiem - A/S "Brīvais vilnis", SIA "Gamma-A", SIA "Līcis-93" Ģipkas cehs, SIA "Līcis-93" Kolkas cehs, SIA "Karavela", "Dorado", SIA "Piejūra", SIA "Sabiedrība IMS", SIA "Saiva ANNO 1949", SIA "Saldus gaļas kombināts", SIA "Unda" – durvis uz Ķīnu ir atvērtas, un jau ar šodienu Latvijai ir iespēja tirgot minētos zivju produktus Ķīnas veikalos. Ar pilnu uzņēmumu sarakstu un atļautajiem produktiem var iepazīties šeit.

Pozitīvais rezultāts panākts, cieši un konstruktīvi sadarbojoties Latvijas vēstniecībai Ķīnā , Pārtikas un veterinārajam dienestam un Ārlietu ministrijai. Jāatzīmē, ka iespēju uzsākt zivju produkcijas eksportu veicināja nesenā zemkopības ministra Jāņa Dūklava un pavadošās uzņēmēju delegācijas vizīte Ķīnā .

Zemkopības ministrs J.Dūklavs no 4. līdz 7.maijam uzturējās vizītē Ķīnā , lai ar Ķīnas atbildīgo institūciju augsta ranga amatpersonām pārrunātu iespējas palielināt Latvijas pārtikas ražotāju produkcijas eksportu uz Ķīnu .

Jau ziņots, ka 2015.gada aprīļa beigās Ķīnas Sertifikācijas un akreditācijas administrācija savā mājaslapā publicēja desmit Latvijas pārtikas ražotāju sarakstu, kuriem ir atļauts eksportēt uz Ķīnu vairāku veidu piena produktus, piemēram, sierus, piena pulveri, krējumu un saldējumu.

LR Ārlietu ministrija (ĀM)

x

Paroles atgadināšana