Ārzemju tirgos

Biezeņu ražotājs "Rūdolfs" koncentrējas uz Skandināvijas, Tuvo Austrumu un Āzijas tirgiem

Ingrīda Mičāne, Nac.ag. LETA
12.06.2015

Dārzeņu un augļu biezeņu zīmola "Rūdolfs" ražotāja SIA "Lat Eko Food" saņēmusi eksporta tirgiem būtiskus starptautiskos kvalitātes standarta sertifikātus "BRC" un "FSSC 22 000", aģentūru LETA informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētaja Egija Martinsone.

Viņa atzina, ka šie sertifikāti ir īpaši svarīgi, lai šogad iekļūtu Skandināvijas valstu tirgū, Vācijā, Taizemē, Malaizijā un Indonēzijā.

"Šogad uzņēmumam īpaši aktuāls ir Skandināvijas tirgus, Tuvie Austrumi un Āzija. Līdz ar to sertificēties un strādāt pēc starptautiski atzītiem standartiem ir ļoti būtiski. Saskaņā ar noteiktajiem mērķiem aktīvi strādājam pie tā, lai 90% no saražotā produkcijas apjoma tiktu eksportēts," sacīja Martinsone.

Viņa arī norādīja ka šogad maijā uzņēmuma produkcija saņēmusi arī Lielbritānijas kvalitātes sertifikātu "BRC" (British Retail Consortium-Global Standarts for Food Safety). Visi iegūtie sertifikāti apliecina "Lat Eko Food" pārtikas nekaitīguma nodrošināšanu, kvalitāti un atbilstību normatīvajām prasībām.

Biezeņu ražošanai nepieciešamos augļus un ogas "Rūdolfa" produktiem uzņēmums iepērk tikai no sertificētām Latvijas bioloģiskajām saimniecībām. Visi biezeņi tiek gatavoti bez jebkādām pārtikas piedevām, konservantiem un citiem veselībai kaitīgiem elementiem.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju uzņēmums pagājušajā gadā dubultojis apgrozījumu, panākot 186 553 eiro rādītāju salīdzinājumā ar 94 373 eiro iepriekšējā gadā.

Uzņēmuma peļņa gan samazinājās līdz 972 eiro salīdzinājumā ar 3105 eiro 2013.gadā.

Kā ziņots, "Lat Eko Food" pērn oktobrī Ādažos atklāja jauno ražotni "Rūdolfs", projektā ieguldot četrus miljonus eiro. Uzņēmumā pārstrādā apmēram piecas tonnas izejvielu dienā, lielākie eksporta tirgi līdz šim bijuši Kuveitā, Korejā un Lielbritānijā.

"Lat Eko Food" reģistrēta Jelgavā 2010.gada 2.septembrī, uzņēmuma pamatkapitāls ir 11 381 eiro. Saimniecisko darbību uzņēmums sāka 2011.gadā.

"Lat Eko Food" lielākais īpašnieks ar 47,39% kapitāldaļu ir SIA "VVMV", 27,56% kapitāldaļu pieder Vītolam, bet 25,05% - Evijai Martinsonei.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana