Ārzemju tirgos

AS „Rīgas Dzirnavnieks”: Latvijā ražotajiem graudu produktiem ir augstas eksporta iespējas Āfrikas kontinenta valstīs

A/s "Rīgas Dzirnavnieks"
29.06.2015

Ņemot vērā labības audzēšanai neatbilstošo klimatu un pieaugušo dzimstību, Āfrikas valstīs saglabājas augsts pieprasījums pēc graudaugu produktiem. “Rīgas Dzirnavnieks” ir pārliecināts, ka uzņēmumā ražotajiem produktiem ir augstas eksporta iespējas Āfrikas kontinenta valstīs un drīzumā uzņēmuma eksportam uz Keniju tiks pievienotas citas šī kontinenta valstis Par to uzņēmuma pārstāvji vēlreiz pārliecinājušies pēc dalības lielākajā Āfrikas kontinenta pārtikas izstādē “Āfrikas lielais septiņnieks” (angļu val. Africa’s Big Seven!), kas jūnija beigās notika Dienvidāfrikas republikas galvaspilsētā Johannesburgā un pēc kuras jau uzsāktas sarunas par potenciālu sadarbību produkcijas piegāžu jomā.

Izstāde ir solis tālāk, lai uzņēmums vēl vairāk attīstītu eksportu uz Āfriku. Vēl nesen “Rīgas Dzirnavnieks” uzsāka pirmās piegādes uz Āfriku, nosūtot pirmo produkcijas konteineru uz Keniju.

Kārlis Mišinskis, AS „Rīgas Dzirnavnieks” eksporta direktors: „Āfrika ir viens no lielākajiem graudaugu produktu importētājiem pasaulē. Ir skaidrs, ka Latvijai ir grūti konkurēt ar graudaugu eksportu, ko nodrošina graudu audzēšanas lielvalstis. Bet mums ir izdevies atrast savu nišu, un mēs saskatām pietiekami lielu potenciālu mūsu produktiem šajā reģionā, ko vēlreiz apliecina uzsāktās sarunas ar vairākiem tirgotājiem pēc izstādes.”

Šī izstāde ir viens no centrālajiem gada notikumiem pārtikas industrijā, kas veltīta Āfrikas kontinentam. Tajā satiekas ap 15 000 pircēji un pārdevēji no vairāk nekā 50 valstīm. Izstāde ir sadalīta septiņos sektoros, aptverot visu pārtikas indstriju – no pārtikas produktiem līdz to ražošanas tehnoloģijām, iekārtām, iepakojumu un ēdināšanu. Šogad lielāka uzmanība tika pievērsta lauksaimniecībai un tādiem produktiem kā graudaugu milti maizes un pastas pagatavošanai. Izstāde notiek jau trīspadsmito gadu pēc kārtas.

Kopš pērnā gada “Rīgas Dzirnavnieks” mērķtiecīgi paplašina eksportu, apgūstot jaunus produkcijas noieta tirgus. Šajā laikā uzsākts eksports uz Itāliju, Ķīnu, Apvienotajiem Arābu emirātiem un tagad arī uz Keniju. 2014.gadā uzņēmums veiksmīgi uzsāka eksportu uz vairākām valstīm - „Herkuless” bioloģisko produktu eksportu uz Itāliju un miltu eksportu uz Tuvo Austrumu Reģionu valsti – Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE). Turpinot veiksmīgās eksporta iestrādes, šogad veikta “Herkuless” biezputru piegāde uz Honkongu.

AS „ Rīgas Dzirnavnieks” ir viens no lielākajiem graudu pārstrādātājiem Baltijā. Uzņēmums ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus – visu veidu kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem „Hercogs”, „Herkuless” un „Īsta Saimniece”.

A/s "Rīgas Dzirnavnieks"

x

Paroles atgadināšana