Ārzemju tirgos

"Laima" bauda necerēti lielu interesi vienā no lielākajām pārtikas izstādēm ASV

Dana Erciņa - Užāne, Orkla Confectionery & Snacks Latvija
01.07.2015

Latvijā vadošā saldumu un uzkodu ražotāja "NP FOODS" eksporta pārstāvji piedalās vienā no lielākajām augstākās kvalitātes (specialty) pārtikas un dzērienu izstādēm Ziemeļamerikā FANCY FOOD SHOW 2015, kas pašlaik norisinās Ņujorkā, ASV. FANCY FOOD SHOW izstādē tiek prezentēti vairāk nekā 180 tūkstoši produktu saldumu un uzkodu, siera, kafijas, garšvielu un citu produktu kategorijās no vairāk nekā 50 pasaules valstīm, tajā skaitā Latvijas.

"NP Foods" uzņēmuma pārstāvji šajā izstādē prezentē speciāli ASV tirgum izstrādātos "Laima" saldumus – "Moments by Laima", "Desserts by Laima" un "Laima Asorti" ar pilsētu un valstu skatiem.

"Šajā izstādē piedalāmies pirmo reizi un tāpēc izbaudām pirmās reizes pārsteigumus, piemēram, lielo apmeklētāju plūsmu, interesi par produktiem un vēlmi nogaršot, no kurām pēdējā ir daudz lielāka nekā citās šāda veida izstādēs. Jau izstādes pirmajā dienā esam tikušies un pārsprieduši sadarbību ar potenciāliem jauniem klientiem no ASV, Kanādas un arī Japānas, kas izrāda interesi par "Laima" produkciju un novērtē "Laima" produktu īpašo garšu. Dalību šajā izstādē jau varam vērtēt kā veiksmīgu, jo esam panākuši nepieciešamos rezultātus, lai nostiprinātu savas pozīcijas ASV tirgū, kā arī noprezentētu "Laima" stāstu, produktu kvalitāti un garšu variācijas citu, mums vēl neatklātu valstu interesentiem," skaidro Dana Erciņa – Užāne, "NP Foods" Komunikācijas direktore.

Plašāka informācija par izstādi FANCY FOOD SHOW 2015 atrodama: https://www.specialtyfood.com/shows-events/

AS "Laima" ir atpazīstamākais saldumu zīmols Baltijā, kas apvieno visas Latvijas saldumu rūpniecības vēsturi vairāku gadsimtu garumā un šogad atzīmē 145 gadu jubileju. Šobrīd AS "Laima" ir vienīgais šokolādes un atpazīstamākais saldumu ražotājs Baltijā, kas izvērsis eksportu vairāk nekā 37 pasaules valstīs - ASV, Kanāda, Ķīna, Izraēla, Lielbritānija, Īrija, Krievija, Baltkrievija, Azerbaidžāna, Kazahstāna un Turkmenistāna. Eksporta apjomi kopumā veido 15% no saražotās produkcijas.

Par NP Foods:

SIA "Nordic Partners Food" (NP Foods) ir vadības un attīstības uzņēmums, kas nodrošina administratīvo, pārdošanas un mārketinga funkcijas NP Foods grupas uzņēmumiem Baltijas valstīs. NP Foods grupu veido AS "Laima", AS "Gutta", SIA "NP Foods", AS "Staburadze", SIA "Staburadze konditoreja", SIA "Saldumu tirdzniecība", SIA "NP Logistics", UAB "Margiris" un SIA "Detente". Šī gada martā noslēdzās darījums, kurā SIA "NP Foods" 100% iegādājās Norvēģijas koncerns "Orkla".

Par Orkla:

Orkla ir tirgus līderis plaša patēriņa produktu, kā arī mazumtirdzniecības, pārtikas, maiznīcu un konditoriju konceptuālo risinājumu piegādē Ziemeļvalstīs un Baltijas reģionā. Orkla grupai ir arī stipras tirgus pozīcijas dažādās produktu kategorijās Indijā, Čehijā un Austrijā. Uzņēmums ir galvenais piegādātājs Eiropas maizes tirgus segmentā. Orkla ir Oslo Fondu biržā (Oslo Stock Exchange) kotēta kompānija; tā bāzēta Oslo, Norvēģijā. Orkla apgrozījums 2014.gadā bija 30 miljardi NOK (3,41 miljardi EUR), grupā strādā 13 000 darbinieku.

Orkla Confectionery & Snacks Latvija

x

Paroles atgadināšana