Ārzemju tirgos

"Laima" nepārsūdzēs aizliegumu Lietuvā tirgot "Lācīti ķepainīti"

Kalvis Pētersons, Nac.ag. LETA
10.07.2015

Saldumu ražotājs "Laima" nepārsūdzēs Viļņas Apgabaltiesas pirms mēneša pieņemto lēmumu anulēt kompānijas preču zīmi "Lācītis ķepainītis" un aizliegt šo konfekšu izplatīšanu Lietuvā, ceturtdien, 9. jūlijā,  vēstīja "LNT Ziņas".

Šis tiesas lēmums ir par labu Krievijas saldumu ražotājam "Krasny Oktyabr", kura konfektes ar preču zīmi "Miška kosolapij" tagad varēs tirgot Lietuvā.

Pamatojot šādu lēmumu, "NP Foods", kurā ietilpst "Laima", skaidro, ka šīs konfektes patlaban faktiski netiekot pārdotas Lietuvas tirgū, tāpēc lēmuma pārsūdzēšana un tiesvedības uzturēšana būtu nelietderīga.

Raidījums ziņo, ka par preču zīmi "Lācītis ķepainītis" cīņa notiek arī Latvijā. Līdz šim tiesa atzinusi, ka "Krasny Oktyabr" preču zīme "Miška kosolapij" Latvijā nav spēkā.

Abas konfektes vizuāli ir līdzīgas, uz to iesaiņojuma attēlota Ivana Šiškina slavenās gleznas "Rīts priežu mežā" reprodukcija. Latvijā "Lācītis ķepainītis", kuru rotā arī Latvijas karoga svītra, ir desmit pārdotāko konfekšu sarakstā.

Jau ziņots, ka "Laimai" var nākties pārtraukt konfekšu "Lācītis ķepainītis" pārdošanu Lietuvā, jo tiesa apmierinājusi Krievijas saldumu ražotāja "Krasny Oktyabr" prasību par preču zīmes anulēšanu.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana