Ārzemju tirgos

"Milzu!" sāk graudaugu pārslu eksportu

AgroPols
13.07.2015

Latvijā radītais zīmols "MILZU!" pēc nepilna gada darbības uzsāk savas produkcijas - no Latvijā audzētiem graudaugiem ražotu pārslu - eksportu. Kā pirmā valsts eksportam izvēlēta Igaunija. Pirmās piegādes apjoms ir 10 000 rudzu pārslu pakas, kas aizvadītajā nedēļā mēroja ceļu no ražotnes Kuldīgā uz Tallinu.

Pirmās kopā ar LLU Pārtikas tehnoloģi zinātnieci Ilgu Gedrovicu izstrādātās pilngraudu pārslas pēc 1,5 gadu testēšanas veikalos Latvijā nonāca 2014.gada septembrī, uzrādot konkurenci ārvalstīs ražotajām graudaugu pārslām. "MILZU!", uzsākot kviešu un rudzu graudaugu pārslu ražošanu, definēja, ka vēlas ražot maksimāli veselīgas un ar uzturvielām bagātas pārslas ar maksimāli zemu cukura īpatsvaru, tā atbildot uz pieprasījumu pēc veselīga uztura. Vienlaicīgi "MILZU!" ir arī lielākais rudzu pārslu ražotājs Baltijā.

"MILZU!" saimnieks Enno Ence: "Ņemot vērā ik mēnesi pieaugošo pieprasījumu Latvijā, "MILZU!" šobrīd sper pirmos soļus arī eksporta tirgū, piedāvājot rudzu pārslu sēriju kā pirmo piegādes produktu izplatītājam AS MOBEC, kas Igaunijā izplata tādus zīmolus kā Ferrero, Kinder Surpise, Unilever, Storck, Heinz un citus starptautiska mēroga zīmolus. Pirmais veikalu tīkls, kurā nonāks "MILZU!" ražotās pārslas, būs veikalu tīkls SELVER. Strādājam, lai MILZU! rudzu pārslu sērija un arī no kviešu graudiem veidotā bērnu sērija būtu pieejamas arī Igaunijas RIMI un MAXIMA veikalu ķēdēs."

2014.gadā "MILZU!" apgrozījums sasniedza 250 000 eiro. "MILZU!" ražotne atrodas Kuldīgas novadā. Kopumā "MILZU!" komandā šobrīd strādā 8 cilvēki.

"MILZU!" saimnieks Enno Ence par izvēli eksportēt uz Igauniju: "Igaunijas tirgus tika izvēlēts, ņemot vērā faktu, ka mūsu komandai šis tirgus ir labi zināms, mums ir pieredze, zināšanas un sadarbības partneri. Izpētot tirgu, arī ēšanas paradumi un prasības pēc uztura sastāva un kvalitātes Igaunijā ir ļoti līdzīgas.

"MILZU!" ir gardākais un veselīgākais pārslu zīmols no Latvijas. "MILZU!" sortimentā ir 7 dažādi pārslu veidi - trīs rudzu pārslu veidi (ar medu, ar smiltsērkšķi, ar dzērvenēm) un 4 pārslu veidi bērniem - MILZU! Prāts, MILZU! Spēks, MILZU! Prieks un MILZU! Veiklums. “MILZU!" produkcija atbilst pasaules tendencēm, produktos iekļaujot dabīgas izejvielas, samazinot cukura daudzumu un meklējot iespējas bagātīgam šķiedrvielu un olbaltumvielu sastāvam.

Informāciju sagatavoja Enno Ence.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana