Ārzemju tirgos

"Cido grupa" paplašina produkcijas eksportu uz Ķīnu

AgroPols
20.11.2015

Vadošais dzērienu ražotājs Baltijā SIA "CIDO Grupa" turpina attīstīt eksportu uz Ķīnu un nosūtījis pirmo kravu ar pašu ražoto zīmolu produkciju - sulām, gāzētajiem dzērieniem, alu un ūdeni. Līdz šim uzņēmums eksportēja uz Ķīnu produkciju, kas tika ražota pēc individuāla pasūtījuma.

Marijus Kirstukas, SIA "CIDO Grupa" ģenerāldirektors: "Ķīna ir sarežģīts, bet vienlaikus ļoti perspektīvs tirgus Latvijas ražotājam. Sadarbībā ar ietekmīgu ražotāju Eiropā, uzņēmums jau divus gadus speciāli Ķīnas tirgum ražo atsevišķus produktus. Šī pieredze ļāva mums iepazīt šo valsti un tās darbības nosacījumus, kā rezultātā pēc vairāku gadu intensīva darba esam uzsākuši savu produktu eksportu uz Ķīnu. Eksportēt savu produkciju ir pavisam cita pieredze, nekā ražot pēc individuāla pasūtījuma. Vienlaikus tā ir iespēja popularizēt arī Latviju un tās garšas tradīcijas."

Uz Ķīnu uzņēmums uzsācis premium klases produktu piegādi, piemēram, CIDO sulas un Lāčplēsis Extra un Lāčplēsis Izturēts alu. Tāpat uzņēmums iepazīstinās vietējos pircējus ar Mangaļi dzeramo ūdeni un Enjoy atspirdzinošajiem dzērieniem, kā arī citiem produktiem no plašā uzņēmuma produkcijas klāsta.

"CIDO Grupa" ir viens no lielākajiem pārtikas produktu eksportētājiem Latvijā, kas uz ārvalstīm eksportē tieši uzņēmuma zīmolus. Ražotāja eksporta rādītāji pērn sasnieguši 21% no produkcijas pārdošanas apjoma, kas ir pēdējos gados labākais sasniegums. Vislielāko daļu - 63% - eksporta veido Lietuva un Igaunija, savukārt pārējās Eiropas valstis - 25% un Krievija un citas valstis - 12%. Visiecienītākie ārvalstīs produkti ir "CIDO" ledus tēja, kvasa dzēriens, kā arī sulas un nektāri.

Uzņēmums eksportē produkciju uz aptuveni 20 pasaules valstīm, piemēram, Zviedriju, Dāniju, Lielbritāniju, Īriju, Vāciju, Poliju, Itāliju, Spāniju, Maltu, Izraēlu, Ukrainu, Krieviju, Baltkrieviju, Azerbaidžānu, ASV, Kanādu, Ķīnu un Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE), Lietuvu un Igauniju.

Uz ārvalstīm tiek eksportētas visas produktu grupas, un tās ir iecienījuši iedzīvotāji dažādās valstīs. Piemēram, CIDO sulas un nektāri ir populāri Baltijas valstīs. Pateicoties pārdotajam sulu apjomam Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, "CIDO Grupa" ir lielākais sulu un nektāru ražotājs Baltijā. Lāčplēša alus darītavā ražotais alus ir pieprasīts valstīs, kurās ir lielas latviešu kopienas, piemēram, Lielbritānijā un Īrijā. Latvijā ražotais minerālūdens "Mangaļi" ir iecienīts Krievijā Kaļiņingradas apgabalā.

Uzņēmums arī turpmāk veicinās eksporta attīstību, regulāri piedaloties starptautiskās izstādēs, kā arī izmantojot valsts akciju sabiedrības "Latvijas Attīstības finanšu institūcija ALTUM" piedāvātās eksporta garantijas.

Par "Cido Grupa"

SIA "Cido Grupa" ir vadošais dzērienu ražotājs Baltijā, kura produktu portfelī ietilpst gan sulas, nektāri un sulu dzērieni, gan dabīgais minerālūdens un dzeramais ūdens, gan alus.

SIA "Cido Grupa" kapitāla daļu īpašnieks ir Dānijas akciju sabiedrība "Royal Unibrew". 2014.gadu "Cido Grupa" noslēdza ar 55,9 miljonu eiro lielu apgrozījumu, kas ir labākais uzņēmuma finanšu rezultāts.

Informāciju sniedza: Inese Lielpinka, SIA "Cido Grupa" pārstāve

Informāciju sagatavoja Inese Ozoliņa.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana