Latvijas tirgos

"Elvi": Šogad Lieldienu mielastam pircēji atkal gatavi tērēt vairāk

Kazimiera Puzo, SIA "ELVI Latvija"
17.04.2014

Latvijas nacionālā mazumtirgotāja ELVI veiktajā pircēju aptaujā noskaidrots - šogad Lieldienu mielastam galvenokārt tērēs no 11 līdz 20 eiro, ko norādīja 38% respondentu, bet katrs trešais respondents (29%) - pat no 21 līdz 30 eiro. "Aptauju par Lieldienu iepirkšanās paradumiem organizējam jau trešo gadu pēc kārtas, un iegūtie rezultāti liecina par vienu tendenci - katru gadu svētku mielastam pircējs ir gatavs tērēt arvien vairāk," informē SIA "ELVI Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine, papildinot, ka visu nepieciešamo Lieldienām pircēji iegādāsies tuvējā lielveikalā (66% respondentu).

Aptaujātie respondenti atzina, ka arī šogad Lieldienu svētku galdā galvenokārt tiks liktas olas un olu ēdieni - 98%, maize un konditorejas izstrādājumi - 71%, augļi un dārzeņi - 61%, kā arī saldumi - 55%. "Aktuālie ELVI pārdošanas dati liecina, ka jau tagad minētajās produktu grupās ir palielinājies pieprasījums - olām par 15%, svaigajiem dārzeņiem par 36% un saldumiem par 9%," informē L.Vārtukapteine. "Tomēr, ņemot vērā iepirkšanās tendences iepriekšējos gados un to, ka šogad gaidāmas garas brīvdienas, prognozējam - lielākā iepirkšanās Lieldienām un brīvdienām kopumā būs tieši šodien un rīt."

Jautājumā par olu iegādi, pircēji atzina, ka vislielāko uzmanību pievērš produkta izcelsmei, priekšroku dodot pašmāju produkcijai, olu krāsai, lai tās būtu baltas, un cenai, attiecīgi 27%, 24% un 23%. " Jāatzīmē, ka baltās olas šogad ELVI veikalos maksās par aptuveni 3% lētāk nekā pērn, bet brūnās olas - pat 15% lētāk nekā pērn. Šīs cenas izmaiņas saglabāsies arī pēc svētkiem," stāsta L.Vārtukapteine.

"Tuvojoties svētkiem, vēlējāmies arī noskaidrot, cik būtiskas ir Lieldienu tradīcijas Latvijas ģimenēs. Lielākā daļa aptaujas dalībnieku (94%) svētkus sagaida ģimenes lokā un kā galveno Lieldienu tradīciju min olu krāsošanu un olu kaujas - attiecīgi 94% un 90% respondentu," stāsta L.Vārtukapteine. Vairums aptaujas dalībnieku norādījuši, ka olas tiek krāsotas vai nu svētku priekšvakarā (66% respondentu) vai Lieldienu rītā (32%), priekšroku dodot tradicionālajam krāsošanas veidam - sīpolu mizu novārījumā (tā atbildējuši 94% respondentu).

Aptauju laika posmā no 4.aprīļa līdz 16.aprīlim veica nacionālais mazumtirgotājs ELVI, izmantojot elektronisko aptauju rīku visidati.lv. Aptaujas ietvaros aptaujāti 255 respondentu, kuru vidējais vecums ir 32,2 gadi. Vairāk informācijas par aptauju var skatīt šeit:http://ejuz.lv/dienas.

Latvijas nacionālā mazumtirgotāja ELVI prioritāte ir vietējais cilvēks, viņa ikdienas vajadzības, dzīves kvalitāte un vieta, kurā viņš dzīvo. Mūsu uzdevums ir nodrošināt pircējus ar svaigu piedāvājumu un būt par draudzīgu, viņiem saprotamā valodā runājošu dzīves sastāvdaļu. SIA "ELVI Latvija" ir zīmola ELVI turētāja un franšīzes devēja, kas nodrošina veikalu sekmīgu darbību, garantē mārketinga atbalstu, vienotu iepirkumu, IT nodrošinājumu, tirdzniecības atbalstu veikala iekārtošanas laikā un ikdienas darbā.

SIA "ELVI Latvija"

x

Paroles atgadināšana