Latvijas tirgos

"Latvijas piens" ievērojami paplašina siera piedāvājumu tirgū

Ramona Kalniņa, SIA "Latvijas Piens"
24.07.2014

Ar mērķi nostiprināt pozīcijas iekšējā tirgū un audzēt eksporta apjomus SIA Latvijas piens paplašinājis sieru klāstu puscieto un cieto sieru piedāvājumā, kā arī diētisko produktu nišā. Uzņēmums sācis ražot puscieto Maasdam sieru un cieto sieru Trikantālers Reserve. Tirgū ieviests arī siers Trikantālers Light ar samazinātu tauku saturu un palielinātu olbaltumvielu daudzumu, saglabājot tirgū esošā Klasiskā Trikantālera garšu.

"Mūsdienu strauji mainīgajos un spēcīgas konkurences apstākļos nepārtrauktas pārmaiņas un produktu klāsta paplašināšana ir vienīgā uzņēmuma iespēja augt un attīstīties. Katrs jaunais produkts nozīmē rūpīgu tirgus izpēti, receptes izstrādi, pēc tam jau gatavinātā siera testēšanu vairāku mēnešu un pat gadu garumā," par jaunajiem produktiem stāsta Ramona Kalniņa, SIA Latvijas piens mārketinga vadītāja.

Trikantālers Reserve ir pirmais uzņēmuma ražotais cietais siers. Tas gatavots pēc Šveices klasiskā cietā siera Gruyere receptes. Piesātināto garšu siers ieguvis, lēnām un rūpīgi nogatavinoties 8 mēnešus.

"Viens no mūsu veiktajiem pētījumiem liecina, ka Latvijā 25% sieviešu un 20% vīriešu labprāt iegādājas sieru ar samazinātu tauku saturu, tāpēc produktu rindas ir papildinājis Trikantālers Light. Tas ir diētisks siers, kas satur tikai 14g tauku uz 100 gramiem un palielinātu olbaltumvielu daudzumu," stāsta R. Kalniņa.

Trešais jaunums Maasdam ir Holandē otrs populārākais siera veids aiz Gouda siera, ko Latvijas patērētāji pazīst kā Holandes sieru. Tas radies, iedvesmojoties no Šveices Emmental siera 1980. gadu beigās. Gan Gouda, gan Maasdam gatavoti no govs piena, un abus sierus iespējams atšķirt pēc acojuma - Holandes sieram acojums ir neliels, Maasdam veida sieram tas ir izteikts. Atšķirībā no Holandes siera saldeni skābās garšas Maasdam sieram piemīt saldeni riekstainākas garšas nianses.

Plānots jaunos siera veidus eksportēt līdz ar citiem uzņēmuma ražotajiem produktiem uz Lietuvu, Igauniju, Ukrainu, Vāciju, Slovākiju, Čehiju, Poliju un Lielbritāniju. Jau patlaban Latvijas piens Maasdam, Trikantālers Light, Trikantālers Reserve pieejami Latvijas lielākajos veikalos.

SIA "Latvijas Piens"

x

Paroles atgadināšana