Latvijas tirgos

Maza alus darītava sāk ražot "Rīgas alus maratona" alu

AgroPols
31.07.2014

Pirmdien, 28.jūlijā, čehu alus darītavā "Stargorod" par godu pirmajam "Rīgas alus maratonam", tika iejavots no tumšā, karameļu un gaišā čehu iesala misa, "Rīgas alus maratona" alum, kas maratona dienā būs pieejams čehu alus darītavas restorāna "Stargorod" dzērienu kartē ar nosaukumu "Festivāls".

"Stargorod" alus darītavu tīkla galvenais aldaris Františeks Šveics, radot tieši šo alus recepti "Rīgas alus maratonam", ir izmantojis gadu laikā gūto darba pieredzi, noslīpējot savu meistarību līdz izcilai kvalitātei. Kā stāsta aldaris, viņa dzimtā visi ir aldari un pats šo arodu piekopj jau 35 gadus.

Stāstot par jauno alus šķirni, Františeks uzsver, ka jaunajam alum būs vara nokrāsa ar saldu rūgtumiņu, ko piešķir, pievienojot īpašo karameļu iesalu. "Rīgas alus maratona" alus, ar nosaukumu "Festivāls", ir pieskaitāms pie gaišajām alus šķirnēm, bet pateicoties karameļu iesalam, tam piemīt tumšo, stipro alus garšas notis.

"Rīgas alus maratons" norisināsies 16. augustā, čehu alus darītavas "Stargorod" teritorijā - Republikas laukumā 1. Maratona starts ir plkst. 12:00, maratona dienā reģistrēšanās startam ir no plkst. 10:00. Pieteikšanās maratonam www.bilesuserviss.lv , vairāk informācija www.pilsetaszinge.lv

Informāciju sagatavoja Elīna Ansaberga, biedrības "Alus brālība" sabiedrisko attiecību un mārketinga vadītāja.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana