Latvijas tirgos

Turpinot svaigu augļu un dārzeņu tirdzniecības pārbaudes, pārkāpumus konstatē Jelgavas un atkārtoti Daugavpils tirgos

Anna Joffe, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)
15.09.2014

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori, sadarbībā ar Valsts policijas darbiniekiem,  pārbaužu laikā Jelgavas un atkārtoti Daugavpils pilsētu esošajos tirgos apturēja un izņēma no realizācijas 2,6 tonnas nezināmas izcelsmes augļu un dārzeņu.

Pārbaužu laikā, kuru mērķis ir novērst nelegālas darbības augļu un dārzeņu tirdzniecībā, tika konstatēts, ka tiek tirgoti nezināmas izcelsmes augļi un dārzeņi, kuriem nebija izcelsmi apliecinošie dokumenti, bija bez marķējuma un kuri, pēc pārdevēju skaidrojuma, ir iegādāti Polijas tirgos, lai tālāk tos realizētu tirdzniecībā Latvijā.

Jelgavas pilsētā esošajos tirgos no realizācijas tika izņemtas 1,5 tonnas, savukārt atkārtotajās pārbaudēs Daugavpils tirgos 1,1 tonna augļu un dārzeņu. No tirdzniecības lielākoties tika izņemti gurķi, paprika, āboli, bumbieri, kā arī cita lauksaimniecības produkcija.

Par konstatēto ir uzsāktas administratīvās lietvedības.

Pārbaužu laikā iegūtā informācija nosūtīta izvērtēšanai Valsts ieņēmuma dienestam.

PVD informē, ka pārbaužu laikā no 25.augusta līdz 15.septembrim lauksaimniecības preču tirgos Daugavpilī, Liepājā un Jelgavā kopā izņemtas 11,3 tonnas augļu un dārzeņu.

PVD, lai atbalstītu vietējos augļu un dārzeņu audzētājus, zemniekus savas izaudzētās produkcijas realizēšanai, sadarbībā ar citu uzraugošo institūciju pārstāvjiem, pārbaudes turpinās, sevišķi uzmanību pievēršot svaigu augļu un dārzeņu tirdzniecībai, kā arī produkcijas izcelsmes valsts norādēm jeb pārtikas produktu marķējumam.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)

x

Paroles atgadināšana