Latvijas tirgos

PF "Ķekava": Vietējas izcelsmes cāļu gaļa veido vairāk nekā pusi no kopējā putnu gaļas tirgus Latvijā

Iveta Misiņa, A/s "Putnu fabrika Ķekava"
25.09.2014

Latvijas vadošais putnu gaļas ražotājs AS "Putnu fabrika Ķekava" (PF "Ķekava") kopā ar SIA "Lielzeltiņi" Latvijas tirgū 2013.gadā pārdeva vairāk nekā 21 tūkstoti tonnu vietējas izcelsmes cāļu gaļas, kas ir vairāk nekā puse no kopējā patēriņa. Produkcijas ražošanai uzņēmumi izmanto tikai pašu audzētu cāļu gaļu, ko iegūst no vairāk nekā 1,7 miljoniem putnu, kas pastāvīgi aug ražotnēs. Lai veicinātu Latvijas iedzīvotāju izvēli par labu vietējai produkcijai, abi ražotāji uzsākuši dalību arī kampaņā "Latvijas labums".

"Esam vienīgie putnu gaļas ražotāji Latvijā, kas nodrošina pilnu ražošanas ciklu - no cāļu izaudzēšanas līdz gatavai produkcijai. Putnu gaļas patēriņš Latvijā ir ap 41 tūkstoti tonnu gadā, kam ir tendence pieaugt ik gadu. Mūsu kopējā pārdotā produkcija 2013.gadā veidoja vairāk nekā pusi no kopējā Latvijas patēriņa. Ņemot vērā augošo pieprasījumu pēc cāļa gaļas produkcijas, esam kāpinājuši ražošanas jaudas un šogad pārdošanas apjomu esam palielinājuši vēl par 9%, pašlaik sasniedzot jau 60%," saka Andris Vilcmeiers, AS "Putnu fabrika Ķekava" valdes priekšsēdētājs.

Latvijas tirgū 2014.gadā PF "Ķekava" realizēja par 16% vairāk cāļa gaļas un izstrādājumus, bet SIA"Lielzeltiņi" par 6% vairāk, salīdzinot ar pagājušā gada pirmo astoņu mēnešu periodu.

"Mūsu kā vadošā putnu gaļas ražotāja viens no pamatuzdevumiem ir nodrošināt iedzīvotājiem iespēju iegādāties vietējas izcelsmes cāļu gaļu. Šobrīd mūsu putnu fabrikā aug vairāk nekā 1,2 miljoni cāļu. Salīdzinot par iepriekšējo gadu, putnu skaits šā gada pirmajos astoņos mēnešos vien ir pieaudzis par 0,2 miljoniem. Īpaša uzmanība tiek pievērsta putnu barībai, kuras pamatā ir vietējie produkti - Latvijā audzēti lopbarības kvieši, kukurūza, minerālvielas un rapšu vai saulespuķu eļļas," saka A.Vilcmeiers.

Lai veicinātu Latvijas iedzīvotāju izvēli par labu vietējai produkcijai, AS "Putnu fabrika Ķekava" kopā ar SIA "Lielzeltiņi" piedalās kampaņā "Latvijas labums". Atpazīšanas zīme "Latvijas produkts" un kampaņas marķējums pievienots gan svaigajai gaļas produkcijai, gan pārstrādātajiem produktiem.

A/s "Putnu fabrika Ķekava"

x

Paroles atgadināšana