Latvijas tirgos

PF "Ķekava" apgrozījums pirmajos sešos mēnešos sasniedz 20,7 miljonus eiro

Iveta Misiņa, A/s "Putnu fabrika Ķekava"
14.10.2014

Latvijas vadošais putnu gaļas ražotājs AS "Putnu fabrika Ķekava" (PF "Ķekava") šā gada pirmajos sešos mēnešos sasniedzis 20,7 miljonus eiro apgrozījumu, kas, salīdzinot ar 2013.gada attiecīgo laika periodu, ir par 11% vairāk. Uzņēmuma peļņa pirmos sešos mēnešos ir 1,7 miljoni eiro.

"Īsā laika periodā PF "Ķekava" pārvarējusi grūtības un kļuvusi par vadošo putnu gaļas ražotāju Baltijā. Esam gandarīti, jo strauji augošais apgrozījums un peļņa apliecina - uzņēmuma attīstības stratēģija ir pareiza. Mūsu mērķis ir nostiprināt vadošās pozīcijas Baltijā un veicināt konkurētspēju citos ārvalstu tirgos, tādēļ tuvākajos gados plānojam veikt būtiskas investīcijas ražotnes modernizācijā un ražošanas procesa optimizācijā, kā arī paplašināt sortimentu ar jauniem produktiem," saka Andris Vilcmeiers, AS "Putnu fabrika Ķekava" valdes priekšsēdētājs.

Pateicoties iedzīvotāju vēlmei ēst veselīgi, putnu gaļas patēriņš regulāri pieaug. "Rekonstruējot vairākus nozīmīgus ražošanas procesus, PF "Ķekava" jau šogad būtiski kāpinājusi ražošanas jaudas. 2014.gada pirmajos sešos mēnešos PF "Ķekava" saražoja 9,3 tūkstošus tonnu produkcijas. Līdz gada beigām produkcijas apjomu plānojam divkāršot un sasniegt vismaz 18,5 tūkstošus tonnu," saka A.Vilcmeiers.

PF "Ķekava" ir vienīgais putnu gaļas ražotājs Latvijā, kas nodrošina pilnu ražošanas ciklu - no cāļu izaudzēšanas līdz gatavam produktam. Produkcijas ražošanai PF "Ķekava" izmanto tikai pašu audzētu cāļu gaļu, ko iegūst no vairāk nekā 1,2 miljoniem putnu, kas pastāvīgi aug ražotnē. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, putnu skaits šā gada pirmajos astoņos mēnešos ir pieaudzis par 0,2 miljoniem. Īpašu uzmanību PF "Ķekava" pievērš putnu barībai, kuras pamatā ir vietējie produkti - Latvijā audzēti lopbarības kvieši, kukurūza, minerālvielas un rapšu vai saulespuķu eļļas.

Pašlaik 72% uzņēmuma saražotās produkcijas tiek realizēti Latvijas tirgū, bet 28% tiek eksportēti uz ārvalstīm. 15% no produkcijas veido eksports uz Skandināviju, Lielbritāniju un Nīderlandi. 8% tiek eksportēti uz Lietuvu, bet 5% - uz Igauniju. Tuvākajā nākotnē uzņēmums plāno apgūt vairākus jaunus eksporta tirgus, kuru skaitā ir arī Ķīna, kā arī strādā pie produktu portfeļa palielināšanas jau esošajos tirgos.

Par AS 'Putnu fabrika Ķekava"

AS "Putnu fabrika Ķekava" ir Latvijas vadošais putnu gaļas ražotājs ar teju 50 gadu pieredzi. Kā pilna ražošanas cikla uzņēmums PF "Ķekava" saražo vairāk nekā 65% no kopējā Latvijā ražotā putnu gaļas apjoma.

PF "Ķekava" šobrīd strādā vairāk nekā 600 darbinieki. Uzņēmums ražo vairāk nekā 240 dažādus vietējas izcelsmes produktus, kuru skaitā ir svaigā produkcija, kūpinājumi, marinādes, cāļa desas, ātri pagatavojamā produkcija un kulinārijas izstrādājumi. PF "Ķekava" pastāvīgi aug vairāk nekā miljons cāļu.

Kopš 2013.gada nogales 87% uzņēmuma pieder lietuviešu uzņēmumu grupai "Linas Agro Group AB".

A/s "Putnu fabrika Ķekava"

x

Paroles atgadināšana