Latvijas tirgos

"Herkuless" graudaugu pārslām 60 gadi

Vineta Rudzīte, A/s "Rīgas Dzirnavnieks"
20.10.2014

Par godu Putras mēnesim visiem pirmklasniekiem dāvina putras

Jau 60 gadus HERKULESS graudaugu pārslas ir nozīmīga brokastu sastāvdaļa daudzām ģimenēm Latvijā, spēlējot svarīgu lomu veselīgo putras ēšanas tradīciju veidošanā Latvijā. Par godu jubilejai un Starptautiskajam Putras mēnesim AS "Rīgas Dzirnavnieks" dāvina visiem Latvijas pirmklasniekiem putras dāvanu, vienlaikus izglītojot par to lomu veselīga un sabalansēta uztura nodrošināšanā.

Vislatvijas putras programmas ietvaros pirmo klašu skolniekiem skolās tiks dāvinātas vairāk nekā 20 000 putras dāvanas līdz pat oktobra beigām.

"Rīgas Dzirnavnieks" ir viens no "Putras programmas 2014" iniciatoriem, kopīgi ar valsts institūcijām - Veselības ministriju, Valsts izglītības satura centru (VISC) un Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) - izglītojot skolniekus un sabiedrību kopumā par graudaugu nozīmīgo lomu uzturā.

Vineta Rudzīte, AS "Rīgas Dzirnavnieks" pārstāve: "Svarīgi ir izglītot bērnus jau no mazotnes par graudaugu lomu veselīga uztura kontekstā, tādā veidā veicinot veselīgākās sabiedrības veidošanos. Mūsu sabiedrībai ir raksturīgi ēst veselīgi, kamēr bērni ir mazi. Tiem pieaugot, veselīga uztura jautājums tiek pavirzīts otrajā plānā, Daļēji tam par iemeslu ir vecāku nevaļa un laika trūkums bērnam pirms skolas pagatavot veselīgas un siltas brokastis. Tā vietā vecāki dod priekšroku iedot kabatas naudu, par kuru bieži tiek iegādāti našķi, kas nav pareizi, domājot par veselību ilgtermiņā. Jāatceras, ka graudaugi ir nozīmīgākā Uztura piramīdas produktu grupa, kuras produktiem mūsu uzturā ir jāveido puse. Ar šo vērienīgo projektu mēs vēlamies uzturēt dzīvas veselīga uztura tradīcijas sabiedrībā, jo īpaši uzrunājot skolēnus un viņu vecākus.

Starptautiskajā Putras mēnesī uzsākta Vislatvijas putras programma, kura ilgs līdz oktobra beigām. Šogad Putras programmas ietvaros 5.-8.klašu skolēni izaicina Latvijas labākos pavārus #PUTRINGĀ un rada jaunas putras ēšanas un gatavošanas tradīcijas. Savukārt, 1.-4.klašu skolēni veido dāvanu putras zīmolam HERKULESS, kuram šogad aprit 60 gadi. Putras programma skolās ir veltīta bērnu izglītošanai par putru veselīgumu, aicinot skolēnus un vecākus izvēlēties veselīgu maltīti.

Vairāk informācijas par projektu www.putrasprogramma.lv .

Viens no iemīļotākajiem brokastu produktu zīmoliem jau 60 gadus

HERKULESS pirmsākumi ir saistīti ar rūpnīcu un labības kombinātu "Sarkanais oktobris", kas tika izveidots uzreiz pēc Otrā pasaules kara beigām. Taču produktu nosaukums HERKULESS dokumentos pirmo reizi ir datēts 1954.gadā jeb pirms 60 gadiem, kad sāka izmantot tehnoloģijas labības grauda saplacināšanai par pārslu.

Vairākas paaudzes ir uzaugušas ar HERKULESS brokastu pārslām un no tām pagatavotajām putrām. Tas ir viens no vecākajiem pārtikas produktu zīmoliem Latvijā, kas ne tikai ir saglabājies mūsdienu tirgus apstākļos, bet turpina veiksmīgi attīstīties un būt veselīgu brokastu simbols. Mūsdienās tradīcijas attīstās un HERKULESS kļūst ne tikai par vērtīgu palīgu brokastīs, bet arī otro, zupu un saldo ēdienu sastāvdaļu.

Padomju gados HERKULESS graudaugu pārslu noieta tirgus bija galvenokārt Latvija. Mūsdienās tas ir kļuvis par spēcīgu eksporta zīmolu - HERKULESS produkcija tiek eksportēta uz Lietuvu un Igauniju.

AS "Rīgas Dzirnavnieks" ir viens no lielākajiem graudu pārstrādātājiem Baltijā ar ilgām miltu ražošanas tradīcijām. Uzņēmums ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus - visu veidu kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem "Hercogs", "Herkuless" un "Īsta saimniece".

A/s "Rīgas Dzirnavnieks"

x

Paroles atgadināšana